Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

Ford: Ετοιμάζει νέο ηλεκτρικό SUV πάνω σε πλατφόρμα της VW

2.180 Επισκέψεις στο άρθρο (13/4/2021)

H Ford θα κατασκευάσει ένα νέο μικρό ηλεκτρικό SUV πάνω στην MEB πλατφόρμα της Volkswagen, με το ντεμπούτο του να αναμένεται μέσα στα επόμενα χρόνια.

Την καινούρια πλατφόρμα MEB για ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έχει αναπτύξει ο όμιλος Volkswagen θα δανειστεί η Ford για να κατασκευάσει το δικό της μικρό SUV, ώστε να το διαθέσει στην Ευρώπη.

Το όνομα που θα έχει το μοντέλο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, ωστόσο γνωρίζουμε πως θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Ford στην Κολωνία της Γερμανίας, το οποίο αυτή την στιγμή αναβαθμίζεται σημαντικά για να γίνει το «Κέντρο Εξηλεκτρισμού» της Ford στην Γηραιά Ήπειρο. Το μικρό αυτό SUV θα γίνει το πρώτο μοντέλο που θα κατασκευαστεί εκεί.

Η MEB πλατφόρμα χρησιμοποιήθηκε από την VW για την ανάπτυξη του ID.4 και αυτό σημαίνει πως δεν θα ήταν απίθανο να δούμε το νέο μικρό SUV της Ford να μοιράζεται τα ίδια κινητήρια σύνολα. Ακόμα είναι νωρίς ωστόσο για να βγει κάποιο ασφαλές συμπέρασμα. Αντίθετα, θεωρείται σίγουρο πως το μικρό SUV της Ford δεν θα θυμίζει κάποιο μοντέλο της VW σε ό,τι αφορά την σχεδίασή του, ενώ δεν πρέπει να περιμένουμε ομοιότητες ούτε με το άλλο ηλεκτρικό crossover της Ford, την Mustang Mach-E. To νέο ηλεκτρικό B-SUV της Ford αναμένεται να κάνει ντεμπούτο το 2023.

H συμφωνία που είχαν υπογράψει οι δύο εταιρείες προέβλεπε επίσης πως η Ford θα δώσει στην VW την αρχιτεκτονική των pick-up και του Transit van, ώστε οι Γερμανία να κατασκευάσουν πάνω τους τα δικά τους μοντέλα. Έτσι αναμένουμε πως το επόμενο Amarok θα έχει αρκετά κοινά στοιχεία με το Ford Ranger ενώ πρέπει να περιμένουμε και ένα καινούριο van από την VW.
 

Hyundai
CUSTOM VS MAXUS