Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το νέο υλικό αναφέρεται ως «acoustic meta-material».

Tο ηλεκτρικό crossover Nissan Ariya.

Νέο ηχομονωτικό υλικό της Nissan (+vid)

4.029 Επισκέψεις στο άρθρο (7/1/2020)

Τα ηχομονωτικά υλικά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στα αυτοκίνητα και η Nissan το γνωρίζει πολύ καλά επενδύοντας και σε αυτό τον τομέα. Μάλιστα στο πλαίσιο της έκθεσης CES παρουσίασε ένα νέο υλικό ελαφρύτερο και εξίσου ικανό.

Το νέο υλικό που αναφέρεται ως «acoustic meta-material» είναι μία νέα απλή και καινοτόμος λύση που αποτελείται από ένα εύκαμπτο πλαστικό υλικό και είναι σε θέση να περιορίζει τη μετάδοση του θορύβου ευρείας ζώνης συχνοτήτων (500-1200 hertz), όπως ο θόρυβος από το δρόμο και τον κινητήρα.
 
Το μεγαλύτερο ατού του υλικού της Nissan σύμφωνα με την εταιρεία είναι το βάρος του. Οι άνθρωποι της ιαπωνικής μάρκας αναφέρουν πως τα νέο υλικό έχει το 1/4 του βάρους που έχουν τα τρέχοντα υλικά ηχομόνωσης η πλειοψηφία των οποίων είναι κατασκευασμένα από βαρύ καουτσούκ που είναι «εχθρός» της αποδοτικότητας καυσίμου. Παρόλο το μικρότερο βάρος το υλικό παρέχει το ίδιο επίπεδο ηχομόνωσης.
 
Από κει και πέρα να σημειώσουμε πως η Nissan στην έκθεση CES που ξεκίνησε σήμερα στο Λας Βέγκας μεταξύ των εκθεμάτων που έχει στο περίπτερό της ξεχωρίζουν το ηλεκτρικό crossover Ariya που είναι εξοπλισμένο με αυτό το υλικό, tο μηδενικών εκπομπών βαν – παγωτατζίδικο της Nissan βασισμένο στο 100% ηλεκτρικό ελαφρύ επαγγελματικό όχημα e-NV200,  το ProPILOT μπαλάκι του γκλοφ, το αγωνιστικό της Formula E και το γνωστό πλέον το Nissan LEAF e+.
 

Toyota
Leasing