Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Νέο ρεκόρ Γκίνες για τη Honda (+video)

3.155 Επισκέψεις στο άρθρο (10/6/2019)

Η μηχανή γκαζόν Mean Mower V2 της Honda μπαίνει στο βιβλίο Γκίνες ως το ταχύτερο χλοοκοπτικό, μετά το εκρηκτικό 0-160 χλμ./ώρα σε μόλις 6,92 δλ.! Έχει αναλογία βάρους/ισχύος καλύτερη από της Bugatti Chiron.

Για να πάρουμε την ιστορία από την αρχή, η Honda στο παρελθόν κατείχε το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για την ταχύτερη μηχανή κοπής γκαζόν. Στη συνέχεια το έχασε, από μία ομάδα μηχανικών από τη Νορβηγία που βελτίωσε ένα αντίστοιχο μηχάνημα Viking/Stihl, ενώ πριν λίγους μήνες πήρε το αίμα της πίσω με το Mean Mower V2 που είναι σε θέση να αναπτύξει τελική ταχύτητα έως και 241,4 χλμ./ώρα.
 

Όμως, οι μηχανικοί της ιαπωνικής φίρμας δεν αρκέστηκαν σε αυτό και θέλησαν να δημιουργήσουν μια νέα κατηγορία στα ρεκόρ Γκίνες. Έτσι, μέτρησαν με όργανα ακριβείας (VBox) το Mean Mower V2 και κατέληξαν πως πιάνει τα πρώτα 160 χλμ./ώρα από στάση, ήτοι το 0-100 μίλια ανά ώρα, σε 6,92 δευτερόλεπτα. Το ρεκόρ έγινε στην πίστα Dekra Lausitzring, κοντά στη Δρέσδη της Γερμανίας, με οδηγό τον Jess Hawkins (οδηγών επιδείξεων και αγώνων).

Κλείνοντας, υπενθυμίζουμε πως, ο «εξολοθρευτής» του γκαζόν και των χρονομέτρων εφοδιάζεται με ένα μοτέρ 999 κ.εκ. από CBR1000RR Fireblade SP, με τον οδηγό να έχει στη διάθεσή του περισσότερα από 190 άλογα στις 13.000 σ.α.λ. Για την ιστορία να πούμε πως το πρώτο χλοοκοπτικό όχημα με το οποίο η Honda πήρε το ρεκόρ ονομάζονταν Mean Mower και το 2014 κατάφερε να πιάσει μέση ταχύτητα 187,6 χλμ. / ώρα, ενώ μπορούσε να φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα 209 χλμ. / ώρα.  Τότε χρησιμοποίησε ένα κινητήρα 1.000 κ.εκ. που είχε μία μοτοσυκλέτα Honda superbike.

Toyota
Autotriti.gr