Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Με νέο επικεφαλής θα πορευτεί η Alpine.

Νέος CEO στην Alpine και επικεφαλής στη F1

1.882 Επισκέψεις στο άρθρο (12/1/2021)

Σε αλλαγές στην κεφαλή της Alpine προχώρησε η Renault, η οποία διόρισε νέο διευθύνοντα σύμβουλο στη μάρκα, αλλά και νέο επικεφαλής στην ομάδα της Formula 1 ενόψει του πρωταθλήματος του 2021!


Σημαντικές αλλαγές στα ανώτατα διοικητικά «στρώματα» ανακοίνωσε η Alpine. Όπως έγινε γνωστό ο Laurent Rossi έχει διοριστεί ως Διευθύνων Σύμβουλος της Alpine, η οποία ανήκει στον Όμιλο Renault και για αυτό το λόγο ο Rossi θα αναφέρεται απ ευθείας στον CEO της Renault, Luca de Meo.
 
Ο Laurent Rossi δεν είναι άγνωστος στους κύκλους της εταιρείας καθώς πριν την ανάληψη των νέων του καθηκόντων είχε τον ρόλο του διευθυντή στρατηγικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης του Ομίλου Renault.
 
Ανακατατάξεις υπάρχουν και στην ομάδα της Renault στη Formula 1, η οποία πλέον έχει μετονομαστεί σε Alpine. Ο επικεφαλής της ομάδας, Cyril Abiteboul αποτελεί και επίσημα παρελθόν, με τη φημολογία να υποστηρίζει πως το τέλος του είναι απόρροια μίας κόντρας που είχε με τον CEO της Renault, Luca de Meo. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει γνωστό ποιος θα καλύψει τη θέση αυτή, ωστόσο τα δύο επικρατέστερα σενάρια θέλουν είτε το κενό να καλύπτεται από τον Laurent Rossi, είτε από τον Marcin Budkowski που εκτελεί χρέη τεχνικού διευθυντή.
 
Μιλώντας για την αποχώρηση του Cyril Abiteboul από τον όμιλο Renault, ο διευθύνων σύμβουλος του γαλλικού Ομίλου, Luca de Meo είπε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Cyril για την ακούραστη εμπλοκή του, η οποία οδήγησε κυρίως την ομάδα της Renault F1 από την προτελευταία θέση το 2016 στα βάθρα την περασμένη σεζόν. Η αξιοσημείωτη δουλειά του στην F1 από το 2007 μας επιτρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον, με μια νέα ισχυρή ομάδα και τη νέα ταυτότητα της Alpine F1 Team για να κατακτήσουμε ακόμα περισσότερες νίκες τη φετινή σεζόν».
 
Κλείνοντας να θυμίσουμε πως τη σεζόν που έρχεται η Alpine F1 Team θα έχει στα μονοθέσιά της τους Fernando Alonso και Esteban Ocon.  

ford
moto