Νέος επιλογέας ταχυτήτων για τα αυτόματα Peugeot 208 και 2008
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέος επιλογέας ταχυτήτων για τα αυτόματα Peugeot 208 και 2008

7.004 Επισκέψεις στο άρθρο (29/3/2022)

Λεβιές τέλος για τα αυτόματα 208 και 2008, καθώς η Peugeot ανακοίνωσε πως πλέον για τα δύο best seller μοντέλα της λανσάρει νέο επιλογέα ταχυτήτων με τη μορφή ενός μπουτόν!

Μπουτόν αντί λεβιέ

Ακόμα πιο εργονομικό και κομψό θέλησε να κάνει η Peugeot το εσωτερικό των 208 και 2008, με τη γαλλική μάρκα να ανακοινώνει πως έχει επανασχεδιάσει τον επιλογέα ταχυτήτων για τις αυτόματες εκδόσεις των δύο μοντέλων εγκαταλείποντας τον λεβιέ για χάρη ενός μπουτόν.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Μεγαλύτερη εργονομία

Σύμφωνα με τους Γάλλους σχεδιαστές, η νέα μορφή του επιλογέα ενσωματώνεται καλύτερα στην κεντρική κονσόλα, αφού χάρη στη μοντέρνα σχεδίαση ελευθερώνει χώρο, ενώ ταιριάζει ακόμα περισσότερο με το νέο 3D i-Cockpit της εταιρείας. Αισθητικά παρατηρούμε πως το νέο μπουτόν συνδυάζει σατέν χρώμιο με γυαλιστερές μαύρες πινελιές, ενώ το σημείο που έχει προβλεφθεί για την στήριξη του καρπού θυμίζει κάτι σαν πλεκτό υλικό από ίνες άνθρακα.

Σε όλα τα αυτόματα 208 και 2008

Ο νέος επιλογέας θα είναι διαθέσιμος σε όλα τα 208 και 2008 που εξοπλίζονται με κινητήρα εσωτερικής καύσης και φυσικά το αυτόματο κιβώτιο οκτώ  ταχυτήτων, καθώς και στις αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις των δύο μοντέλων, δηλαδή στα e-208 και e-2008. Οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν Reverse (όπισθεν), Neutral (νεκρά) και Drive (μπροστά) με το διακόπτη, ενώ ένα ξεχωριστό κουμπί (P) πάνω αριστερά επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει τη θέση στάθμευσης (Parking). Σε ότι αφορά το μπουτόν Μ, επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει τη δυνατότητα να αλλάζει εκείνος τις ταχύτητες χρησιμοποιώντας τα χειριστήρια (paddles) πίσω από το τιμόνι.

Συνέχεια του άρθρου >>>
home pro
ETRANSIT VS ESPRINTER