Δωρεάν, φρέσκο, πόσιμο νερό σε 10 χώρους στάθμευσης προσφέρει η Ολυμπία Οδός, επεκτείνοντας το πρόγραμμα «Νερό από τον αέρα». Δείτε πως καταφέρνει να «δημιουργήσει» πόσιμο νερό από τον αέρα και που μπορείτε να το βρείτε!
Η Ολυμπία Οδός επεκτείνει την πρωτοποριακή υπηρεσία «Νερό από τον αέρα» σε 10 ακόμα χώρους στάθμευσης του αυτοκινητόδρομου. Η υπηρεσία αυτή, την οποία είχαμε δει για πρώτη φορά πριν από περίπου δύο χρόνια, αναβαθμίζει την ταξιδιωτική εμπειρία μέσω της δωρεάν παροχής καθαρού, φρέσκου, πόσιμου που παράγεται από την υγρασία του ατμοσφαιρικού αέρα.
Το σύστημα λειτουργεί αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια και αποτελείται από δύο Hydropanels που μέσω ενός συμπιεστή μετατρέπουν τους υδρατμούς του αέρα σε νερό. Το νερό στη συνέχεια εμπλουτίζεται με μεταλλικά στοιχεία τα οποία το καθιστούν κατάλληλο για πόση. Το σύστημα διαθέτει και ψύκτη που εξασφαλίζει δροσερό νερό τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι ταξιδιώτες το μόνο που χρειάζονται να έχουν μαζί είναι τα δικά τους μπουκαλάκια-παγούρια.
Τέλος να σημειωθεί πως για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών τα κτήρια των χώρων στάθμευσης που διαθέτουν εξοπλισμό για «Νερό από τον αέρα» σημαίνονται με μια χαρακτηριστική γαλάζια σταγόνα.