Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
H Aston Martin Valkyrie με τα χρώματα της Red Bull. To hypercar της Red Bull λέγεται πως θα έχει πολλά κοινά σημεία με αυτό.
2 Φωτογραφίες »

H Aston Martin Valkyrie με τα χρώματα της Red Bull. To hypercar της Red Bull λέγεται πως θα έχει πολλά κοινά σημεία με αυτό.

Newey: Το Red Bull hypercar θα είναι γρήγορο σαν μονοθέσιο Formula 1

2.042 Επισκέψεις στο άρθρο (2/2/2024)

- Θα στροφάρει στις 15.000 σ.α.λ σαν μονοθέσιο F1 της δεκαετίας του '90
- V10 το μοτέρ με συνδυαστική απόδοση 1.250 ίππους
- H RB17 θα είναι ένα «τέρας» για την πίστα
- Θα κατασκευαστούν 50 αυτοκίνητα, το 2026 θα αρχίσει η παραγωγή του

Θα στροφάρει στις 15.000 σ.α.λ σαν μονοθέσιο F1 της δεκαετίας του '90

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γνωρίσματα των παλαιότερων μονοθεσίων της F1 ήταν το πόσο δυνατά ηχούσαν οι κινητήρες τους. Προφανώς, ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull Racing, Adrian Newey, θυμάται εκείνη την εποχή με αγάπη και για αυτό το πρώτο hypercar της εταιρείας του, το RB17, θα διαθέτει κινητήρα V10 που θα μπορεί να ανεβάζει στροφές μέχρι τις 15.000 στροφές ανά λεπτό. Σε ένα πρόσφατο βίντεο που δημοσίευσε η Oracle Red Bull Racing, ο σχεδιαστής λέει ότι εμπνεύστηκε από τον χαρακτηριστικό ήχο των αυτοκινήτων F1 στα τέλη της δεκαετίας του '90, των οποίων οι υψηλόστροφοι κινητήρες V10 όχι μόνο ακούγονταν, αλλά ήταν και αισθητοί όταν βρίσκονταν στην πίστα.

V10 το μοτέρ με συνδυαστική απόδοση 1.250 ίππους

Παραδόξως, ενώ αρχικά είχε γίνει γνωστό πως ο κινητήρας του μοντέλου θα είναι V8, τελικά ο Newey αποφάσισε πως το αυτοκίνητο θα τροφοδοτείται από ένα V10 μοτέρ. Ο σχεδιαστής πρόσθεσε ότι ο κινητήρας θα αποδίδει περίπου 1.014 ίππους και θα συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 200 ίππων 203 PS, ο οποίος θα έχει την ευθύνη να κινεί το αυτοκίνητο στην πρώτη ταχύτητα, την όπισθεν αλλά και να βοηθά το θερμικό μοτέρ σε πολλές ακόμη λειτουργίες. Η συνδυαστική ισχύς θα φτάνει τα 1.250 άλογα.


Το teaser για το hypercar της της Red Bull.
2 Φωτογραφίες »

Το teaser για το hypercar της της Red Bull.

H RB17 θα είναι ένα «τέρας» για την πίστα

Παρά το γεγονός ότι θα έχει δύο καθίσματα και θα μπορεί να οδηγηθεί από απλούς οδηγούς, η RB17 θα είναι ένα τέρας για την πίστα. Ο Newey ισχυρίζεται ότι "το αυτοκίνητο, αν οδηγηθεί από επαγγελματία οδηγό, είναι ικανό να κινηθεί σε χρόνους Formula 1". Αυτό θα είναι εφικτό χάρη στο βάρος του, το οποίο θα είναι κάτω από 900 κιλά, την τεράστια ισχύ του, την ενεργή ανάρτηση και την μεγάλη κάθετη δύναμη που θα παράγει.

Θα κατασκευαστούν 50 αυτοκίνητα, το 2026 θα αρχίσει η παραγωγή του

Η παραγωγή θα περιοριστεί αυστηρά σε μόλις 50 μονάδες (ή 49 μόλις ο Newey πάρει το δικό του). Η Red Bull Advanced Technology δέχεται ήδη εκδηλώσεις ενδιαφέροντος και ο σχεδιασμός θα αποκαλυφθεί αυτό το καλοκαίρι. Οι δοκιμές στην πίστα θα ξεκινήσουν το 2025 και η παραγωγή θα ξεκινήσει ένα χρόνο αργότερα. Η τιμή για το καθένα από αυτά θα είναι 5,8 εκατομμύρια ευρώ.

Συνέχεια του άρθρου >>>
FORD
ALL SEASON BRIDGESTONE NEXEN TOYO