Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Oι αναλυτές της Νissan θεωρούν πως τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα θα αποτελούν το 40% των πωλήσεων της μάρκας στην Ευρώπη και την Ιαπωνία από το 2022.

Τα ηλεκτρικά θα κατακλύσουν την αγορά

2.077 Επισκέψεις στο άρθρο (26/3/2018)

Tην πεποίθηση της ότι τα ηλεκτρικά μοντέλα θα διαδραματίσουν πρωταρχικό ρόλο στις πωλήσεις της μάρκας αλλά και γενικότερα, εξέφρασε η Νissan. Διαβάστε για τα πλάνα που έχει.

Την πρόθεση της να πουλάει 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα κάθε χρόνο από το 2022 και έπειτα, έχοντας ως βασικό πρωταγωνιστή το Leaf, αποκάλυψε η Νissan.

Tο σχέδιο της αυτό έχει την ονομασία «Nissan M.O.V.E to 2022» και περιλαμβάνει 8 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτά άλλα αυτοκίνητα από τις κινέζικές θυγατρικές εταιρείες της μάρκας. Ο Philippe Klein, επικεφαλής Στρατηγικής της μάρκας δήλωσε: «Σκοπός είναι να τοποθετήσουμε την Nissan σε τέτοιο σημείο που να οδηγεί την εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας, της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας. Οι προσπάθειες μας είναι αφιερωμένες στο να συνδυάσουμε τρία στοιχεία: ηλεκτροκίνηση, αυτόνομα συστήματα και συνδεσιμότητα.».
 
Oι αναλυτές της Νissan θεωρούν πως τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα θα αποτελούν το 40% των πωλήσεων της μάρκας στην Ευρώπη και την Ιαπωνία από το 2022, με το ποσοστό να ανεβαίνει στο 50% από το 2025. Ήδη, η Νissan ετοιμάζει ένα νέο μικρό SUV για την αγορά της Κίνας ενώ μετέπειτα θα προχωρήσει και στο λανσάρισμα άλλων δύο μοντέλων.

Τέλος, και η θυγατρική της Nissan Infiniti έχει ανακοινώσει τα δικά της πλάνα να λανσάρει ηλεκτροκίνητα μοντέλα το 2021. Και αυτή με την σειρά της έχει σκοπό τα ηλεκτρικά να αποτελούν μετά από τέσσερα χρόνια το 50% των πωλήσεων.
 

Hyundai
Citroen