Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ντεμπούτο για τη νέα Mercedes-AMG GT 63 Pro με 612 άλογα!

 Σχολιάστε 
4.568 Επισκέψεις στο άρθρο (12/7/2024)
Ντεμπούτο για τη νέα Mercedes-AMG GT 63 Pro με 612 άλογα!
9 Φωτογραφίες »

- Twin-turbo V8 κινητήρας 4,0 λίτρων και αυτόματο κιβώτιο.
- Με 612 άλογα και 0-100 χλμ./ώρα σε 3,1 δλ.
- Σχεδιασμένη με γνώμονα την καλύτερη αεροδυναμική.
- Σπορ εσωτερικό με διάταξη 2+2.

Πρεμιέρα στο Goodwood Festival of Speed

Η γκάμα της Mercedes-AMG GT απέκτησε ένα νέο μέλος, καθώς η γερμανική φίρμα μέσω του Goodwood Festival of Speed αποκάλυψε τη νέα GT 63 Pro 4Matic+. Το νέο μοντέλο είναι προσανατολισμένο στις επιδόσεις, έχει ισχύ 612 ίππων και αναβαθμισμένο εξωτερικό υπέρ της καλύτερης αεροδυναμικής.

Σχεδιασμένη με γνώμονα την καλύτερη αεροδυναμική

Η νέα Mercedes-AMG GT 63 Pro 4Matic+ διακρίνεται από την επιθετική της όψη αλλά και τους μεγάλους αεραγωγούς με πρόσθετους εκτροπείς αέρα από ανθρακονήματα, που εκτός από την αεροδυναμική βοηθούν και την ψύξη του κινητήρα. Θέλοντας να μεγιστοποιήσει την αεροδυναμική του μοντέλου, οι μηχανικοί της Mercedes πρόσθεσαν το ενεργό σύστημα ελέγχου αέρα AirPanel στην μπροστινή ποδιά, το οποίο συμβάλει στη μείωση της ανύψωσης του μπροστινού άξονα. Οι αναβαθμίσεις δεν σταματούν εκεί, καθώς το κουπέ έχει σταθερή πίσω αεροτομή και πρόσθετους εκτροπείς αέρα κάτω από το αμάξωμα που είναι παρόμοιοι με αυτούς της One. Στα νέα αεροδυναμικά στοιχεία προσθέστε το μπροστινό σπλίτερ, τις πλαϊνές ποδιές και τον διαχύτη στο πίσω μέρος, όλα από ίνες άνθρακα.

Η Mercedes-AMG GT 63 Pro 4Matic+ πατάει σε ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών που είναι συνδυασμένες είτε με ελαστικά Michelin Pilot Sport 5 είτε Michelin Pilot Sport Cup 2 R. Ενισχυμένο είναι και το σύστημα πέδησης που φέρει κεραμικά δισκόφρενα και εξαπίστονες δαγκάνες μπροστά.  

Σπορ εσωτερικό με διάταξη 2+2

Η Mercedes δεν είπε πολλά για το εσωτερικό, αλλά η GT 63 Pro 4Matic+ έχει καθίσματα AMG Performance καθώς και δερμάτινο, σπορ τιμόνι. Συνδυάζονται με έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, μία οθόνη αφής για το σύστημα ψυχαγωγίας 11,9 ιντσών και ένα διαθέσιμο πίσω κάθισμα, για διαμόρφωση 2+2 θέσεων.

Με 612 άλογα και 0-100 χλμ./ώρα σε 3,1 δλ.

Η ισχύς παρέχεται από έναν twin-turbo V8 κινητήρα 4,0 λίτρων που αποδίδει 612 ίππους και 849 Nm ροπής. Η ισχύς αυτή είναι κατά 27 άλογα και 50 Nm ροπής από ό,τι στην AMG GT 63. Ο κινητήρας συνδέεται με ένα αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων, το οποίο στέλνει την ισχύ σε ένα πλήρως μεταβλητό σύστημα τετρακίνησης. Η AMG GT 63 Pro επιταχύνει από το μηδέν στα 200 χλμ./ώρα σε μόλις 10,9 δευτερόλεπτα (0,5 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από την AMG GT 63). Η τελική ταχύτητα επιτυγχάνεται στα 317 χλμ./ώρα. Το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 3,1 δευτερόλεπτα.

Autotriti.gr
OPEL