Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

Οι πωλήσεις του plug-in υβριδικού Kia Sorento θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2021.

Ντεμπούτο για το νέο PHEV Kia Sorento

12.973 Επισκέψεις στο άρθρο (26/8/2020)

Την plug-in υβριδική έκδοση του Kia Sorento αποκάλυψε η κορεατική μάρκα, η οποία έρχεται με 265 ίππους για να καθίσει στην κορυφή της γκάμας των εκδόσεων.


                Πριν από περίπου πέντε μήνες η Kia είχε παρουσιάσει το νέο Sorento, αποκαλύπτοντας επίσημα πως το μοντέλο θα προσφέρονταν και σε έκδοση plug-in υβριδική. Σήμερα η φίρμα προχώρησε στην πλήρη αποκάλυψη του εν λόγω μοντέλου, δίνοντας στο φως τη δημοσιότητας τα στοιχεία που έλειπαν.
 
Φυσικά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο σύστημα κίνησης του plug-in υβριδικού κορεατικού SUV. Αυτό αποτελείται από ένα τούρμπο κινητήρα βενζίνης (T-GDi) 1,6 λίτρων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ 66.9kW που αντλεί την ισχύ του από ένα πακέτο μπαταρίας 13.8kWh. Ο συνδυασμός αυτός προσφέρει το Sorento 265 ίππους και 350 Nm ροπής, όντας το πιο ισχυρό από τα υπόλοιπα αδέρφια του, σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρει η Kia.
 
Η ισχύς κατευθύνεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου έξι σχέσεων, ενώ η Kia δεν αναφέρει για πόσα χιλιόμετρα μπορεί το μοντέλο να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ισχύ, κάτι που υπόσχεται να το κάνει λίγο πριν το αυτοκίνητο ξεκινήσει τις πωλήσεις του.
 
Από κει και πέρα το νέο PHEV Kia Sorento είναι διαθέσιμο τόσο σε 5θέσια όσο και σε 7θέσια διάταξη, με τη δεύτερη να διαθέτει χώρο αποσκευών 175 λίτρων όταν όλα τα καθίσματα είναι στη θέση τους ή 809 λίτρα με την πίσω σειρά διπλωμένη.
 
Οι πωλήσεις του plug-in υβριδικού Kia Sorento θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2021.

Mercedes
VW