Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
4 φωτογραφίες »

Ο Ελληνοβρετανός που συνέθεσε τον ήχο της Lotus Evija (+vid)

2.178 Επισκέψεις στο άρθρο (11/3/2021)

O Ελληνοβρετανός Patrick Patrikios είναι ο μουσικός που συνέθεσε τον ήχο που θα βγάζει η αμιγώς ηλεκτρική Lotus Evija των 2.000 ίππων.

Με τον Ελληνοβρετανό Patrick Patrikios συνεργάστηκε η Lotus για να αναπτύξει τον ήχο που θα φτάνει στα αυτιά των ανθρώπων που θα βρίσκονται κοντά στο νέο ηλεκτρικό hypercar της φίρμας, την Evija.
O Patrick Patrikios γεννήθηκε στο Newport της Ουαλίας από Έλληνα πατέρα και Ουαλή μητέρα. Είναι παραγωγός δίσκων, τραγουδοποιός και μουσικός πολλαπλών οργάνων και έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της βρετανικής μουσικής.

Για να αναπτύξει ο Patrick τον ήχο για την Evija, χρησιμοποίησε ως βάση τον ήχο του κινητήρα της θρυλικής Type 49 F1. «Κάθισα με την ομάδα ανάπτυξης του αυτοκινήτου και συζητήσαμε τι πρέπει να γίνει. Θέλαμε κάτι που να είναι συνδεδεμένο με την Lotus, ώστε να χαράξει το δρόμο και για τα επόμενα ηλεκτρικά μοντέλα της Lotus» δήλωσε.

Ο Ελληνοβρετανός μουσικοποιός άρχισε να επεξεργάζεται τον ήχο της Type 49 και γρήγορα κατάλαβε πως, εάν τον επιβραδύνει την ταχύτητα αναπαραγωγής, η συχνότητα που δημιουργείται μοιάζει με τον ήχο που κάνει το ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο της Evija. «Ρύθμισα τις ταχύτητες αναπαραγωγής και το ψηφιακό φιλτράρισμα της Type 49 για να δημιουργήσω ένα ηχητικό για την Evija. Όλοι θέλαμε κάτι να προκαλέσει μια συναισθηματική σύνδεση μεταξύ αυτοκινήτου και οδηγού. Ο ήχος έχει τεράστια επιρροή όσον αφορά τη δημιουργία και τη διαμόρφωση συναισθημάτων, για τον εμπλουτισμό αυτού του δεσμού που είναι τόσο κρίσιμος για την Lotus», πρόσθεσε ο Patrick Patrikios.

Η ισχύς της Evija πηγάζει από 4 ηλεκτρικά μοτέρ συνολικής απόδοσης 2.000 ίππων και 1.700 Νm ροπής που δίνουν την δυνατότητα στο μοντέλο να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα με την μέγιστη τελική του ταχύτητα να φτάνει ακόμα και τα 320 χλμ./ώρα. Στο κέντρο του σασί βρίσκεται μια μπαταρία λιθίου που προσφέρει αυτονομία 400 χλμ. με την μάρκα να ισχυρίζεται πως αποτελεί την πιο γρήγορα φορτιζόμενη μπαταρία στον κόσμο, αφού μια πλήρη φόρτιση διαρκεί, με την κατάλληλη πηγή, ακόμα και 9 λεπτά.
 

Mercedes
OPEL