Το νέο δίδυμο οδηγών της Ferrari, Leclerc και Sainz.

O Sainz στα «κόκκινα»;

2.534 Επισκέψεις στο άρθρο (13/5/2020)

Αλυσιδωτές είναι οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την φυγή του Vettel. Ποιος θα αντικαταστήσει τoν Sainz στην McLaren και τι θα κάνει ο Ricciardo;

Ο Carlos Sainz είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον Sebastian Vettel στη Ferrari από το 2021 και έπειτα σύμφωνα με όλες τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από τα στρατόπεδα της ιταλικής φίρμας και του Ισπανού οδηγού.

Η Ferrari επιβεβαίωσε την Τρίτη το πρωί ότι ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Vettel θα αποχωρήσει στο τέλος του 2020 όταν και οι δύο πλευρές είδαν πως μια νέα συμφωνία ήταν αδύνατη. Αμέσως, ξέσπασε όργιο φημών για το ποιος θα αντικαταστήσει τον Vettel, αφού τόσο ο Hamilton όσο και άλλοι οδηγοί όπως οι Bottas και Ricciardo δεν έχουν συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν.

Τελικά, η Ferrari κινήθηκε γρήγορα και επέλεξε τον Carlos Sainz Jr που εξέπληξε με την απόδοσή του πέρυσι φορώντας τα χρώματα της McLaren. To ντόμινο της μεταγραφής αυτής θέλει τις Mercedes, McLaren και Renault να σκέφτονται αν θα κινηθούν για την απόκτηση του Vettel, ωστόσο δεν είναι απίθανο να δούμε τον Γερμανό να αποσύρεται από την ενεργό δράση αν δεν βρει μια πρόταση που να τον καλύπτει.

Η McLaren ήθελε να ανανεώσει με τον Sainz αλλά ήταν αδύνατο να ανταγωνιστεί τα χρήματα και το status της Ferrari. Εκτός του Vettel, φαίνεται πως ο Ricciardo βρίσκεται ψηλά στο στόχαστρό της βρετανικής ομάδας, αφού ο Αυστραλός φαίνεται πως είναι δυσαρεστημένος στην Renault.

Tέλος, η μεταγραφή του Sainz στην Ferrari φαίνεται πως «κλειδώνει» την παραμονή του Hamilton στην Mercedes.
 

Mercedes
moto