2 φωτογραφίες »

Ο Schumi η πιο σημαντική προσωπικότητα στην F1

2.605 Επισκέψεις στο άρθρο (14/5/2020)

O επτά φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής Μichael Schumacer αναδείχτηκε μέσω ψηφοφορίας ως ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη επίδραση στην ιστορία της Formula 1.


Πριν από δέκα ημέρες η Formula 1 ξεκίνησε μια αναζήτηση για να βρει ποια ήταν η πιο σημαντική προσωπικότητα στην ίστορία της διοργάνωσης. Το πρώτο της βήμα ήταν να δημιουρτήσει μια ειδική επιτροπή που έπρεπε να βρει τα 32 ονόματα εκείνων των ανθρώπων που είχαν την μεγαλύτερη επιρροή στο άθλημα κατά τη διάρκεια της 70χρονης ύπαρξής του.

Η λίστα των 32 περιέιχε 8 ονόματα για τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες (οδηγών, αφεντικών ομάδων, τεχνικών και στελεχών της F1) αλλά τελικά, μετά την αρχική ψηφοφορία, το δίλημμα για το ποιος ήταν ο άνθρωπος που επηρέασε περισσότερο την Formula 1 αφορούσε δύο άτομα, τον Michael Schumacher και τον Bernie Ecclestone. O πρώτος είναι ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία της F1 ενώ ο δεύτερος είναι ο άνθρωπος που μετέτρεψε ένα άθλημα για λίγους σε ένα πρωτάθλημα που το παρακολουθούν εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ψηφοφορία τελικά ανέδειξε νικητή, όπως ήταν μάλλον αναμενόμενο, τον Michael Schumacher με 61%.

Για να φτάσει ο Schumi στην τελική ψηφοφορία έπρεπε να υπερκεράσει το εμπόδιο άλλων μεγάλων οδηγών του παρελθόντος όπως του Lauda, του Fangio και του Senna αλλά και του Enzo Ferrari από την κατηγορία των «αφεντικών».
 

Hyundai
NISSAN