Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Ο Verstappen άφησε πίσω του τις Mercedes

2.409 Επισκέψεις στο άρθρο (12/12/2020)

O Verstappen έγινε μόλις ο δεύτερος οδηγός που παίρνει την pole position φέτος και δεν είναι ντυμένος στα χρώματα της Mercedes. Στα χαμηλά η Ferrari.

Την πρώτη του pole position φέτος πήρε ο Max Verstappen στο τελευταίο Grand Prix του 2020 στο Αμπου Ντάμπι. Αυτή είναι η μόλις δεύτερη φορά που δεν βρίσκεται στην pole κάποιος οδηγός της Mercedes-AMG (η προηγούμενη φορά ήταν ο Lance Stroll με την Racing Point) και ταυτόχρονα η πρώτη φορά που το μονοθέσιο που θα εκκινήσει από την πρώτη θέση αύριο δεν θα φορά κινητήρα Mercedes.

O Ολλανδός κατάφερε να πάρει την pole στο δεύτερο πέρασμα που έκανε στο Q3, αφήνοντας στην δεύτερη και την τρίτη θέση τους οδηγούς της Mercedes, τον Bottas και τον Hamilton αντίστοιχα. Από τους δυο οδηγούς της γερμανικής ομάδας, ο Βρετανός θα λέγαμε πως έφτασε πιο κοντά στην pole καθώς στο δεύτερο πέρασμά του, σημείωσε γρήγορους χρόνους στα δύο πρώτα κομμάτια της πίστας, ωστόσο στο τρίτο τα «θαλάσσωσε» και αρκέστηκε να ξεκινήσει αύριο από την τρίτη θέση.

Aπό την τέταρτη θέση θα ξεκινήσει ο Lando Norris που μαζί με τον Sainz που θα ξεκινήσει από την έκτη θέση δίνουν ισχυρό προβάδισμα στην McLaren για την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Ανάμεσά τους θα βρίσκεται ο Albon με την δεύτερη Red Bull. Στην θέση 7 της σειράς εκκίνησης θα βρίσκεται ο Kvyat με Alpha Tauri, 8oς ήταν ο Lance Stroll ενώ την δεκάδα έκλεισαν οι Leclerc και Gasly.

Τα κόκκινα φώτα θα κλείσουν αύριο στις 15:10 το μεσημέρι.

Δείτε τις θέσεις από τις οποίες θα εκκινήσουν αύριο τα μονοθέσια: 

Toyota
OPEL