ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Ο Χάμιλτον την pole position

2.407 Επισκέψεις στο άρθρο (15/8/2020)

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε στις κατατακτήριες του ισπανικού Grand Prix o Λιούις Χάμιλτον παίρνοντας εύκολα την pole position. Δεύτερος στον αγώνα της Κυριακής θα ξεκινήσει ο Μπότας και αυτός με Mercedes. Τρίτος ο Φερστάπεν.

Κανένα περιθώριο αντίδρασης δεν άφησαν στους αντιπάλους τους τα δύο μονοθέσια της Mercedes στις κατατακτήριες του Ισπανικού Grand Prix, όπου πήραν εύκολα τις δύο πρώτες θέσεις της εκκίνησης για τον αγώνα της Κυριακής (16/8).

Λιούις Χάμιλτον (1'15.584) και Βαλτέρι Μπότας (+0.059) έκαναν επίδειξη δύναμης χωρίς να απειληθούν από κανένα, αφού ο τρίτος Μαξ Φερστάπεν χρειάστηκε +0.708'' από τον Βρετανό. Έτσι ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, πήρε την 92η pole της καριέρας του και 4η για το 2020.

Στο πρώτο μέρος των κατατακτήριων δοκιμών εκτός συνέχειας έμειναν οι Μάγκνουσεν (Haas), Γκροσζάν (Haas), Ράσελ (Williams), Λατιφί (Williams) και Τζιοβινάζι (Alfa Romeo), ενώ ο Κίμι Ράικονεν κατάφερε να προχωρήσει στο Q2 μπαίνοντας με χρόνο 1:17.797.

Στον δεύτερο γύρο ο Χάμιλτον συνέχισε να είναι ο ταχύτερος, με τον Βαλτέρι Μπότας να ακολουθεί. Στην πρώτη δεκάδα δεν κατάφερε να πλασαριστεί ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος έμεινε στην 11η θέση συνεχίζοντας τις κακές εμφανίσεις με το ιταλικό μονοθέσιο. Τον Γερμανό οδηγό της Ferrari ακολούθησαν οι Κβίατ (AlphaTauri), Ρικιάρντο (Renault), Ράικονεν (Alfa Romeo) και Οκόν (Renault) που δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν στο Q3, σε αντίθεση με τον έτερο οδηγό της Scuderia, Σαρλ Λεκλέρκ, που θα ξεκινήσει από την ένατη θέση.

Μπροστά από τον Μονεγάσκο θα βρίσκονται οι Νόρις και Σάινθ με McLaren, o Άλμπον με Red Bull, και οι Στρολ και Πέρεζ με τα δύο μονοθέσια της Racing Point.

Δείτε στην γκαλερί των εικόνων την τελική κατάταξη των κατατακτήριων δοκιμών και τους χρόνους.
 

Autotriti.gr
NISSAN