Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Η Porsche θέλει να κρατήσει ζωντανά τα ατμοσφαιρικά μοτέρ.

«Ο υβριδισμός σώζει τα ατμοσφαιρικά μοτέρ»

2.036 Επισκέψεις στο άρθρο (20/8/2020)

Πολλοί υποστηρίζουν πως οι ατμοσφαιρικοί κινητήρες πεθαίνουν, όχι όμως και η Porsche η οποία είναι πρόθυμη να συνεχίσει να κατασκευάζει ατμοσφαιρικά μοτέρ ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως πρέπει να στραφεί στον υβριδισμό.


Ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των μοντέλων Boxster, Cayman και 911 είναι τώρα «παντρεμένα» με υπερτροφοδοτούμενα μοτέρ, στη γκάμα της Porsche υπάρχουν ακόμα διάφορα μοντέλα που εξοπλίζονται με ατμοσφαιρικά μοτέρ όπως η Cayman GT4, Boxster Spyder, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα.
 
Ερωτηθείς λοιπόν από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με τα σχέδια της εταιρείας για τους ατμοσφαιρικούς κινητήρες, ο επικεφαλής των Porsche 911 και 718, Frank-Steffen Walliser, δήλωσε ότι η εταιρεία έχει πολύ μεγάλο κίνητρο για να διατηρήσει αυτούς τους κινητήρες ζωντανούς και μπορεί να το κάνει συνδυάζοντας τους με ηλεκτρικά μοτέρ.
 
Μάλιστα έκανε τη σύνδεση μεταξύ τους υπογραμμίζοντας: «Η χαμηλές στροφές του ηλεκτρικού μοτέρ με τις υψηλές στροφές ενός ατμοσφαιρικού κινητήρα καύσης ταιριάζουν απόλυτα. Ο ηλεκτροκινητήρας θα μπορούσε να βοηθήσει ένα ατμοσφαιρικό κινητήρα να επιβιώσει».
 
Μέχρι στιγμής παραμένει ασαφές πότε θα δούμε τους πρώτους υβριδικούς ατμοσφαιρικούς κινητήρες από την Porsche, αλλά μόλις τον περασμένο Μάρτιο, η εταιρεία είπε ότι η 911 δεν είναι ακόμη έτοιμη να μετατραπεί σε υβριδικό, λόγω του πρόσθετου βάρους των μπαταριών.   
 
Κλείνοντας δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως παράλληλα με τα λεγόμενα για διατήρηση των ατμοσφαιρικών μοτέρ, η μάρκα αυξάνει την παρουσία της και στο χώρο των ηλεκτρικών. Πιο συγκεκριμένα, η επόμενη γενιά Macan θα πωλείται αποκλειστικά ως ηλεκτρική αν και το τρέχον μοντέλο θα παραμείνει για λίγο για να καλύψει ορισμένες αγορές. Επιπλέον, πριν από το τέλος του 2020, η Porsche αναμένεται επίσης να παρουσιάσει την ηλεκτρική Taycan Cross Turismo.

Mercedes
OPEL