Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Οδηγούμε όπως ζούμε, εγωκεντρικά! Τι λέει η πρόεδρος του ΙΟΑΣ
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οδηγούμε όπως ζούμε, εγωκεντρικά! Τι λέει η πρόεδρος του ΙΟΑΣ

2.046 Επισκέψεις στο άρθρο (11/1/2023)

Πάνω από 1.100 μεθυσμένοι οδηγοί μέσα στις γιορτές! Περισσότεροι από 181.000 τροχονομικοί έλεγχοι έδειξαν πάνω 35.000 παραβάσεις. Και όλα αυτά σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων. Τι λέει η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. Πάνος Μυλωνάς για όλη αυτή την κατάσταση με μεθυσμένους οδηγούς, υπερβολική ταχύτητα, κόντρες; Θα βοηθήσουν αλλαγές στον Κ.Ο.Κ.;

Τα «έτσουξαν» τα Χριστούγεννα και πήραν τους δρόμους!

Η παραβατικότητα μέσα στην περίοδο των εορτών χτύπησε κόκκινο στους δρόμους της ελληνικής επικράτειας. Κάτι οι οικογενειακές συναθροίσεις και τα τραπέζια, λίγο η εορταστική διάθεση και το κλίμα των Χριστουγέννων και κάπως έτσι δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ήπιαν ένα, ή και αρκετά ποτηράκια παραπάνω και έπιασαν το τιμόνι. Και αυτό δεν είναι μια γενική εντύπωση που σχηματίστηκε αυθαίρετα, αλλά βασίζεται στα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία για το διάστημα από 25 Δεκεμβρίου έως και τις 7 Ιανουαρίου.

Δυστυχώς και φέτος, όπως και τις άλλες χρονιές, μία από τις συχνές παραβάσεις της ημέρες των εορτών ήταν η οδήγηση σε κατάσταση μέθης, όπως επίσης και η υπερβολική ταχύτητα ή ακόμα και η οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης. Επιπλέον, εν έτει 2022 δυστυχώς υπάρχουν ακόμα χιλιάδες οδηγοί και επιβάτες που δεν φορούν ζώνη ασφαλείας ή προστατευτικό κράνος στις μοτοσικλέτες. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί επίσης και στους αυτοσχέδιους αγώνες (τις λεγόμενες κόντρες) καθώς μια μικρή μερίδα απερίσκεπτων οδηγών θέτει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.

Βάσει όλων των παραπάνω, λοιπόν, το autotriti.gr ζήτησε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και πιο συγκεκριμένα από την Πρόεδρό του, κυρία Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά να σχολιάσει την κατάσταση θέτοντας δύο βασικά ερωτήματα.


Όλοι διασκεδάζουν, ένας δεν πίνει! Αυτό είναι το μότο της δράσης «Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» του Ι.Ο.ΑΣ. Πάνος Μυλωνάς.

Όλοι διασκεδάζουν, ένας δεν πίνει! Αυτό είναι το μότο της δράσης «Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» του Ι.Ο.ΑΣ. Πάνος Μυλωνάς.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>
Autotriti.gr
OPEL