Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Οδυνηρή θα είναι σύμφωνα με τον Jean Todt μία ενδεχόμενη έξοδος της Ferrari από το πρωτάθλημα της Formula 1.

«Οδυνηρό για την Ferrari αν αποχωρήσει»

2.318 Επισκέψεις στο άρθρο (28/11/2017)

Οδυνηρή θα είναι σύμφωνα με τον Jean Todt μία ενδεχόμενη έξοδος της Ferrari από το πρωτάθλημα της Formula 1. Διαβάστε τη δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της Scuderia.

Να παραμείνει η Ferrari στο πρωτάθλημα της Formula 1 θέλει ο Jean Todt, όπως τόνισε σε δηλώσεις του. Μιλώντας σε διεθνή μέσα ο πρόεδρος της FIA αναφέρθηκε στις δηλώσεις του πρόεδρου της Ferrari Sergio Marchionne, ο οποίος στο παρελθόν είχε διαμαρτυρηθεί για τις αλλαγές που θα λάμβαναν χώρα στους κανονισμούς των κινητήρων από το 2021, έχοντας αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης της ιταλικής ομάδας.
 
Ο Todt, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ομάδας κατά την κυρίαρχη εποχή της Ferrari στις αρχές της δεκαετίας του 2000, δήλωσε ότι ελπίζει ότι η Scuderia δεν θα φύγει, ενώ προέβλεψε πως μια έξοδος θα ήταν οδυνηρή για τη μάρκα.
«Φοβάμαι να δω τη Ferrari ή τη Mercedes να φύγουν, αν αυτό αποφασίσουν» τόνισε αρχικά και συνέχισε «Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι δεν θέλουμε να φύγει κανείς» συμπλήρωσε και στη συνέχεια μίλησε για την πρώην ομάδα του.
 
«Η Ferrari είναι μια ομάδα που έχει συμμετάσχει σε κάθε πρωτάθλημα της Formula 1 από τότε που δημιουργήθηκε, γι αυτό δεν θέλω να την αφήσω να φύγει. Αλλά δεν είμαι βέβαιος ότι θα είναι καλό για τη Ferrari να φύγει από τη Formula 1, καθώς έχει συνδυάσει το όνομα της με τους αγώνες αυτοκινήτου. Έτσι νομίζω ότι θα είναι οδυνηρό για εκείνη να μην είναι στη Formula 1. Αλλά αυτό δεν είναι δική μου ευθύνη», κατέληξε.
 
Τέλος να σημειωθεί πως η ιταλική μάρκα σύμφωνα με την αρχική συμφωνία που είχε υπογραφεί το 1981 έχει το δικαίωμα να ασκήσει βέτο, ωστόσο όταν ο Todt ρωτήθηκε για την άποψή του σχετικά με το κατά πόσον αυτό το δικαίωμα αρνησικυρίας θα παραμείνει όταν συμφωνηθούν οι επόμενες συμβάσεις από το 2021 και μετά, ανέφερε ότι το θέμα βρίσκεται υπό συζήτηση.

Mercedes
PEUGEOT