Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Oι μπαταρίες της StoreDot.

Oι επαναστατικές μπαταρίες που φορτίζουν μέσα σε 5 λεπτά

6.539 Επισκέψεις στο άρθρο (21/1/2021)

Η StoreDot ισχυρίζεται πως ανέπτυξε μπαταρίες που φορτίζονται μέσα σε 5 λεπτά, όσος χρόνος χρειάζεται δηλαδή για να γεμίσεις με καύσιμο το ντεπόζιτο ενός αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης.


O Doron Myersdorf, Διευθύνων Σύμβουλος της StoreDot.

O Doron Myersdorf, Διευθύνων Σύμβουλος της StoreDot.


H StoreDot, μια εταιρεία που ειδικεύεται πάνω στην ανάπτυξη μπαταριών που φορτίζουν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ανακοίνωσε πως είναι σε θέση να διαθέσει τις πρώτες μπαταρίες που φορτίζουν πλήρως μέσα σε 5 λεπτά. Αυτό είναι ένα επίτευγμα ορόσημο για την εταιρεία, αφού έχει θέσει ως στόχο την εξάλειψη του άγχους των ιδιοκτητών ηλεκτρικών οχημάτων για την αυτονομία τους και τον χρόνο που απαιτείται για την φόρτισή τους.

Η StoreDot κυκλοφορεί την πρώτη παρτίδα των μπαταριών αυτών με σκοπό να τραβήξει την προσοχή των εταιρειών κατασκευής αυτοκινήτων και άλλων οργανισμών με σκοπό μια μελλοντική συνεργασία. Οι μπαταρίες πρώτης γενιάς χρησιμοποιούνται για να αποδείξουν την πλήρη φόρτιση ενός δίτροχου ηλεκτρικού σε μόλις 5 λεπτά ενώ μπορεί να προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση και σε άλλoυ είδους οχήματα όπως τα ποδήλατα, οι μοτοσυκλέτες ή ακόμα και drones.

Ο Doron Myersdorf, Διευθύνων Σύμβουλος της StoreDot, σχολιάζει: «Πλησιάζουμε ένα βήμα πιο κοντά στο να κάνουμε πραγματικότητα το όραμά μας για τη φόρτιση των ηλεκτρικών μέσα σε 5 λεπτά. Η ανακοίνωση αυτή σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο, γιατί οι μπαταρίες αυτές βγαίνουν από το εργαστήριο και αποδεικνύουν την χρησιμότητά τους σε προϊόντα μαζικής παραγωγής. Αυτό ανοίγει το δρόμο για τις μπαταρίες δεύτερης γενιάς που θα λανσαριστούν αργότερα μέσα στο 2021».

Ο Myersdorf καταλήγει: «Ιδρύσαμε την StoreDot για να πετύχουμε αυτό που πολλοί είπαν ότι δεν θα μπορούσε να γίνει ποτέ - να αναπτύξουμε μπαταρίες ικανές να παρέχουν πλήρη φόρτιση σε μόλις πέντε λεπτά. Είμαστε στο κατώφλι μιας επανάστασης στην φόρτισης των ηλεκτρικών».
 

FORD
CUSTOM VS MAXUS