Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Οκτώ νέα μοντέλα στο «μικροσκόπιο» του Euro NCAP

1.125 Επισκέψεις στο άρθρο (11/9/2024)
Οκτώ νέα μοντέλα στο «μικροσκόπιο» του Euro NCAP

- Από 5 έως 3 αστέρια οι βαθμολογίες.
- Πεντάστερα τα Audi Q6 e-tron και Ford Explorer.
- Τέσσερα αστέρια τα Renault Symbioz και Captur.
- Δείτε τα βίντεο.

Από 5 έως 3 αστέρια οι βαθμολογίες

Οκτώ νέα μοντέλα πέρασαν από το «μικροσκόπιο» του Euro NCAP. Ο λόγος για τα Audi Q6 e-tron, Ford Explorer, Jeep Avenger, Renault Symbioz, Renault Captur, Subaru Crosstrek, Subaru Impreza και XPENG G6. Πάμε να δούμε τι πέτυχαν, με τις βαθμολογίες να κυμαίνονται από τα πέντε έως και τα τρία αστέρια.

Πεντάστερα τα Audi Q6 e-tron και Ford Explorer

Σύμφωνα με την αναφορά που εξέδωσε ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP, όπως συνηθίζει μετά από κάθε δοκιμή που κάνει, το Audi Q6 e-tron, το Ford Explorer, το XPENG G6, το Subaru Crosstrek και το Impreza, πέτυχαν όλα κορυφαία βαθμολογία πέντε αστέρων. Το Q6 e-tron, ειδικότερα, επιδεικνύει πολύ ισχυρές επιδόσεις στην προστασία ενηλίκων και παιδιών, όπως επισημαίνεται.

Τέσσερα αστέρια τα Renault Symbioz και Captur

Από εκεί και πέρα τέσσερα αστέρια ήταν η βαθμολογία για τα δύο αυτοκίνητα της Renault Symbioz και Captur, με το δεύτερο να κάνει ένα βήμα πίσω σε σχέση με τα μοντέλα των προηγούμενων γενιών το 2013 και το 2019, που είχαν αποσπάσει πέντε αστέρια.

Μάλιστα, σύμφωνα με δήλωση του Δρ. Michiel van Ratingen, Γενικού Γραμματέα του Euro NCAP: «Η Renault είναι μια μάρκα με περήφανη ιστορία ασφάλειας και ήταν μια από τις πρώτες αυτοκινητοβιομηχανίες που βραβεύτηκαν με πέντε αστέρια.  Η βαθμολογία τεσσάρων αστέρων του Symbioz και του Captur είναι ένα σημάδι ότι, αν και αυτά τα αυτοκίνητα έκαναν εντύπωση, η Renault δεν φαίνεται πλέον να προσπαθεί για την πρώτη θέση. Η Audi, η Ford, η Subaru και η XPENG, από την άλλη πλευρά, διατηρούν τις υψηλές φιλοδοξίες τους για την ασφάλεια». 

Τέλος, σε ότι αφορά το Jeep Avenger, συγκέντρωσε βαθμολογία τριών αστέρων. Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα αυτοκίνητα δοκιμάστηκαν από τον Euro NCAP με το βασικό πακέτο εξοπλισμού ασφαλείας.

Αναλυτικά οι βαθμολογίες

Audi Q6 e-tron - 5 αστέρια
Προστασία ενηλίκων 91%
Προστασία παιδιών 92%
Προστασία πεζών 81%
Safety Assist 80%
 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Autotriti.gr
LEASING COMPARISON