Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Τα νέα Clio και Captur θέλουν να συνεχίσουν την θετική πορεία των προκατόχων τους.

Τα νέα Clio και Captur θέλουν να συνεχίσουν την θετική πορεία των προκατόχων τους.

Renault: Σχεδόν 2 εκατ. πωλήσεις παγκοσμίως

1.689 Επισκέψεις στο άρθρο (16/7/2019)

Αμετάβλητες ήταν οι πωλήσεις τoυ Groupe Renault στην Ευρώπη, παρά την γενική μείωση που παρατηρήθηκε στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Γηραιά Ήπειρο.

Πωλήσεις 1.938.579 αυτοκινήτων  σημείωσε παγκοσμίως το Groupe Renault στην παγκόσμιο αγορά κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, σημειώνοντας μείωση 6,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Σημαντικό ωστόσο είναι να σημειωθεί πως η παγκόσμια αγορά αυτοκινήτων είχε και αυτή σημαντική πτώση που έφτασε το 7,1%. Το μερίδιο αγοράς του γαλλικού ομίλου παρέμεινε σταθερό στο 4,4%.

Στην Ευρώπη, οι πωλήσεις του ομίλου Renault δεν παρουσίασαν μεταβολή σε ποσοστό παρά το γεγονός ότι τα αυτοκίνητα που πωλήθηκαν γενικότερα μειώθηκαν κατά 2,5%. Το Clio παραμένει στην δεύτερη θέση στην κατάταξη των μοντέλων με τις περισσότερες πωλήσεις ενώ το Captur βρίσκεται για μια ακόμη φορά στην πρώτη θέση στην κατηγορία του. Όσον αφορά την Dacia, η μάρκα σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων στην Γηραιά Ήπειρο με 311.024 αυτοκίνητα για το πρώτο εξάμηνο και ρεκόρ μεριδίου αγοράς με 3,3%.

Στην Ρωσία, όπου η Renault σημειώνει τα τελευταία χρόνια πολύ θετική πορεία με μερίδιο αγοράς 28,8%, οι πωλήσεις του ομίλου μειώθηκαν μόλις 0,9% παρά το ότι η αγορά αυτοκινήτου της χώρας σημείωσε σχεδόν τριπλάσια μείωση (2,4%). Οι πωλήσεις της Renault μειώθηκαν στην χώρα κατά 9,1%, ωστόσο αυτές της Lada αυξήθηκαν κατά 2,5%.

Η Βραζιλία και η Αφρική ήταν δύο αγορές στις οποίες το Groupe Renault είδε τις πωλήσεις του και τα μερίδια αγοράς του να αυξάνονται κατακόρυφα. Στην Βραζιλία, οι πωλήσεις ανέβηκαν κατά 20,2% ενώ στην Αφρική το μερίδιο αγοράς του ομίλου έφτασε το 19,3%. Στην Ασία η κατάσταση ήταν διαφορετική αφού στην Ινδία το μερίδιο αγοράς παρέμεινε σταθερό και στην Κίνα, ο όμιλος είδε τις πωλήσεις του να μειώνονται κατά 23,7%.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η πορεία της Renault στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Συνολικά, οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυξήθηκαν κατά 42,9% παγκοσμίως με πρωταγωνιστές το ΖΟΕ και το Kangoo Z.E.
 

Toyota
LINGLONG DIAGONISMOS