ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Tο λογισμικό ενσωματώνει τεχνητή νοημοσύνη.

Οθόνη σε όλο το ταμπλό για το Mercedes MBUX Hyperscreen

2.065 Επισκέψεις στο άρθρο (22/12/2020)

Το νέο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που ετοιμάζει προανήγγειλε η Mercedes. Ο λόγος για το Mercedes-Benz MBUX Hyperscreen το οποίο εκτός του γεγονότος πως θα διαθέτει προηγμένη τεχνολογία, παράλληλα θα τρέχει σε όλο το ταμπλό!


Το Mercedes-Benz MBUX Hyperscreen είναι το επόμενης γενιάς σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης της γερμανικής εταιρείας, η οποία αναμένεται να το παρουσιάσει στις 7 Ιανουαρίου στο Consumer Electronics Show, το οποίο φέτος λόγω του κορωνοϊού θα διεξαχθεί διαδικτυακά.
 
Η αυτοκινητοβιομηχανία διατηρεί ως επί το πλείστον κρυφά όλα τα χαρακτηριστικά που θα έχει το νέο infotainment, είπε όμως πως το λογισμικό ενσωματώνει τεχνητή νοημοσύνη. Σε ότι αφορά το όνομα Hyperscreen, αυτό δόθηκε καθώς λέγεται πως υπάρχει μια καμπύλη οθόνη που τρέχει όλο το πλάτος του ταμπλό. Ακόμη και ο συνοδηγός από τη θέση του έχει πρόσβαση στην οθόνη και η Mercedes λέει ότι «η ψηφιακή εμπειρία αυτού του ατόμου γίνεται αβίαστα.
 
Το MBUX Hyperscreen θα κάνει το ντεμπούτο του ως επιλογή για το ηλεκτρικό σεντάν της Mercedes, την EQS, η οποία αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της κάποια στιγμή το 2021, ενώ είναι πολύ πιθανό μέσω της παρουσίασης του MBUX Hyperscreen στις 7 Ιανουαρίου να έχουμε την πρώτη προεπισκόπηση της καμπίνας του μοντέλου.
 
Η γερμανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα και δύο εικόνες teaser οι οποίες είναι αλήθεια πως δε μας βοηθούν σε κάτι, ωστόσο φαίνεται πως το MBUX Hyperscreen είναι το επόμενο βήμα της εταιρείας στη «μάχη» των αυτοκινητοβιομηχανιών να προσφέρουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες οθόνες στα μοντέλα τους. Έτσι η Mercedes μετά από την εισαγωγή των δύο οθονών για το σύστημα MBUX, το εξελίσσει έχοντας μία οθόνη που εκτείνεται σε όλο το μήκος του ταμπλό.
 
Να σημειώσουμε πως κάτι ανάλογο έχουμε δει στην Porsche Taycan αλλά και στο Honda e και πλέον περιμένουμε την 7η Ιανουαρίου για να δούμε τι ακριβώς ετοίμασε και η Mercedes.  

Mercedes
LINGLONG SPORT MASTER 5 PRAGMATA