Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Αυτόνομη θα συνεχίσει να πορεύεται στον χώρο των αυτοκινητοβιομηχανιών η Honda.

Όχι σε συγχωνεύσεις λέει η Honda

1.882 Επισκέψεις στο άρθρο (6/11/2017)

Αυτόνομη θα συνεχίσει να πορεύεται στον χώρο των αυτοκινητοβιομηχανιών η Honda, η οποία δεν θα επιδιώξει καμία συγχώνευση με άλλη φίρμα, ωστόσο δεν λέει όχι σε συνεργασία της με άλλες μάρκες.

Αυτές τις πληροφορίες διεμήνυσε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Honda, Takahiro Hachigo, όντας κατηγορηματικά αρνητικός σε ενδεχόμενο συγχώνευσης με άλλη αυτοκινητοβιομηχανία.
 
Ωστόσο ο ισχυρός άντρας της ιαπωνικής φίρμας ξεκαθάρισε πως η εταιρεία θα παραμένει «ανοιχτή» σε συνεργασίες από τις οποίες θα αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο οι μελλοντικές τεχνολογίες: «Θα είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων εάν μπορούμε να οικοδομήσουμε μια σχέση από την οποία θα κερδίσουμε και οι δύο όσον αφορά την τεχνολογία και τα νέα προϊόντα», δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Τόκιο τον περασμένο μήνα σχετικά με την κοινοπραξία με την General Motors, που αποσκοπεί στην ανάπτυξη συστημάτων καυσίμου κυψέλων υδρογόνου και συνέχισε
 
«Για οχήματα με κυψέλες καυσίμου, εργαζόμαστε με την GM, και θα είμαστε πρόθυμοι να ξεκινήσουμε τέτοιες συνεργασίες», ολοκλήρωσε ο Hachigo. Εδώ να σημειώσουμε πως η Honda και η GM πρόκειται να κατασκευάσουν από κοινού μονάδες κυψελών καυσίμου στο εργοστάσιο Brownstown του Μίτσιγκαν στις ΗΠΑ από το 2020. Οι δύο εταιρείες πραγματοποιούν ισόποση επένδυση συνολικού ύψους 85 εκατομμυρίων δολαρίων (73 εκατομμύρια ευρώ περίπου) για το έργο.
Σε ότι αφορά τους κινητήρες ντίζελ, ο Hachigo ανέφερε πως η απομάκρυνση από αυτούς θα είναι σταδιακή και η στάση της φίρμας στα πετρελαιοκίνητα μοντέλα σε ορισμένες αγορές θα παραμείνει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον.
 
«Στην Ευρώπη, την πρώτη αγορά ντίζελ της εταιρείας μας, θα δώσουμε προτεραιότητα στην ηλεκτροκίνηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα εξαλείψουμε αμέσως τα μοντέλα ντίζελ. Θα συνεχίσουμε με τους πετρελαιοκινητήρες σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών μας και θα σταματήσουμε σταδιακά την ανάπτυξή τους», ανέφερε.
 
Τέλος να θυμίσουμε πως πριν από δύο χρόνια η Honda είπε ότι θα εξετάσει τον περιορισμό στους κινητήρες ντίζελ και θα κάνει τη μετάβαση προς την προώθηση και την ανάπτυξη άλλων τεχνολογιών για τους κινητήρες της.

ford
EPEKTASI EGGYHSHS