Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Παίρνει τον turbo 2,5 λτ. της Audi το CUPRA Formentor

1.957 Επισκέψεις στο άρθρο (4/2/2021)

Το γνωστό 2,5 λίτρων υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ της Audi θα βρεθεί στο μηχανοστάσιο του νέου CUPRA Formentor, όπως επιβεβαίωσε σήμερα η ισπανική φίρμα.


Η CUPRA θα λανσάρει μια υψηλών επιδόσεων έκδοση για το Formentor με βάση τον πεντακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο 2,5 λίτρων κινητήρα της Audi, όπως επιβεβαίωσε η ίδια η εταιρεία με ένα σύντομο video teaser.

Το video πάντως δεν αποκαλύπτει πολλά καθώς βλέπουμε μόνο μια εικόνα του πίσω μέρους του αυτοκινήτου με τις δύο διπλές απολήξεις του συστήματος εξάτμισης να κλέβουν την παράσταση. Όσον αφορά το μοτέρ, η CUPRA θα δανειστεί τον 2,5 λίτρων κινητήρα της Audi που έχουμε δει να εξοπλίζει μοντέλα όπως το RS3 και, πιο πρόσφατα, το RS Q3 με την ισχύ να φτάνει τα 400 άλογα και το 0-100χλμ./ώρα να γίνεται σε 4,5 δευτερόλεπτα για το γερμανικό premium crossover.

Το ότι το Formentor θα λάβει κάτω από το καπό του το μοτέρ αυτό είναι μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εξέλιξη καθώς, το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν άνθρωποι μέσα στο στην Audi που ανέφεραν πως τα υψηλόβαθμα στελέχη της φίρμας δεν θέλουν να δώσουν σε καμιά περίπτωση τον κινητήρα αυτό σε άλλα μοντέλα του VW Group. Αλλωστε, οι φήμες πριν ένα περίπου χρόνο ανέφεραν πως η VW ήθελε να δώσει το 2,5 λιτρων μοτέρ αυτό στο νέο Golf R αλλά συνάντησε σθεναρή αντίδραση από τους ανθρώπους της Audi.

Ο Wayne Griffiths, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της CUPRA, δήλωσε: «Το CUPRA Formentor αντιπροσωπεύει την ουσία της μάρκας, αλλά η προσθήκη ενός ακόμη πανίσχυρου πεντακύλινδρου κινητήρα στην γκάμα μαζί με επτά άλλες εκδόσεις συμπεριλαμβανομένης και της Plug-in υβριδικής έκδοσης, θα το ξεχωρίσει ως ένα αυτοκίνητο για τους petrolheads, ενώ θα μας επιτρέψει να προσεγγίσουμε νέους πελάτες».

Το CUPRA Formentor VZ5 πρόκειται να αποκαλυφθεί στις 22 Φεβρουαρίου για να συμπέσει με τον εορτασμό των τριών ετών ζωής της φίρμας. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία αποκάλυψης του μοντέλου.
 

ford
moto