Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
4 φωτογραφίες »

To ολοκαίνουριο Mitsubishi Outlander.

Παραμένει στην Ευρώπη τελικά η Mitsubishi;

3.923 Επισκέψεις στο άρθρο (24/2/2021)

Σε συνομιλίες με τις Renault και την Nissan για το ενδεχόμενο να συνεχίσει να πουλά στην Ευρώπη τα νέα της μοντέλα είναι η Μitsubishi.


Η Mitsubishi φαίνεται πως είναι έτοιμη να αποφασίσει την παραμονή της στην αγορά της Ευρώπη λόγω των πιέσεων που δέχεται από τις Renault και Nissan, με τις οποίες βρίσκεται στον ίδιο όμιλο, σύμφωνα με τους Financial Times.

Τον περασμένο Ιούλιο, η Mitsubishi αποφάσισε να σταματήσει την διάθεση καινούριων αυτοκινήτων στην Γηραιά Ήπειρο για να εστιάσει στην πιο κερδοφόρα ασιατική αγορά, όμως τώρα, η Mitsubishi σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τα εργοστάσια της Renault στη Γαλλία για την την παραγωγή ορισμένων μοντέλων για την ευρωπαϊκή αγορά.

Μια πρώτη συμφωνία λέγεται ότι επετεύχθη τις προηγούμενες μέρες από τις τρεις εταιρείας, με την τελική απόφαση να αναμένεται να ληφθεί τις επόμενες μέρες. Οι Financial Times αναφέρουν πως οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο και ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η ιαπωνική φίρμα να μην αλλάξει την απόφασή της να αποσυρθεί από την Ευρώπη.

Ένας από τους λόγους που η Mitsubishi δεν είναι ιδιαίτερα «ζεστή» στο ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει τα εργοστάσια της Renault είναι πως τα υψηλόβαθμα στελέχη της φίρμας δεν θέλουν η γαλλική κυβέρνηση να επηρεάζει τη στρατηγική τους ή να υποστούν πιέσεις σχετικά με την διατήρηση των θέσεων εργασίας σε εργοστάσια αυτά.

Εάν η Μitsubishi αποφασίσει να συνεχίσει την πουλά νέα μοντέλα στην Ευρώπη, θα δούμε στην αγορά το ολοκαίνουργιο Outlander που αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα. Αξίζει να σημειώσουμε πως η plug-in υβριδική έκδοση του Outlander της προηγούμενης γενιάς ήταν είναι από τα πιο δημοφιλή Plug-in υβριδικά μοντέλα στην ήπειρό μας.
 

Hyundai
Citroen