Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Περισσότερα τα ηλεκτρικά από τα diesel το 2030;

1.901 Επισκέψεις στο άρθρο (18/2/2021)

Σε μεγάλη έρευνα που έκανε η Βρετανική Ένωση Αυτοκινήτων αποκαλύφθηκε πως οι οδηγοί πιστεύουν πως, από το 2030, τα ηλεκτρικά που θα κυκλοφορούν στους δρόμους θα είναι περισσότερα από τα πετρελαιοκίνητα.


Οι οδηγοί στο Ηνωμένο Βασίλειο προβλέπουν ότι θα υπάρχουν περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους δρόμους της χώρας από ότι πετρελαιοκίνητα από το 2030, αλλά την ίδια στιγμή θεωρούν ότι αυτοκίνητα με μοτέρ βενζίνης θα εξακολουθούν να είναι τα πιο δημοφιλή, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα της Βρετανικής Ένωσης Αυτοκινήτων.

Η Ένωση ρώτησε 12.977 οδηγούς και συμπέρανε πως από το 2030 - όταν η πώληση νέων συμβατικών αυτοκινήτων βενζίνης και diesel πρόκειται να απαγορευτεί στο Ηνωμένο Βασίλειο - τα ηλεκτρικά θα αντιστοιχούν στο 19,8% των αυτοκινήτων που θα υπάρχουν στον δρόμο.

Οι οδηγοί πιστεύουν επίσης ότι η παρουσία πετρελαιοκίνητων θα μειωθεί σε 16,8% το 2030, ενώ η βενζίνη θα συνεχίσει να είναι ο πιο δημοφιλής τύπος καυσίμου, αν και το ποσοστό βενζινοκίνητων αυτοκινήτων που θα βρίσκεται στους δρόμους θα παρουσιάσει πτώση και θα φτάσει το 30,2%. Τα υβριδικά με μπαταρία θα αντιπροσωπεύουν το 13,7% των αυτοκινήτων το 2030, τα Plug-in και τα υβριδικά με range extender θα αντιπροσωπεύουν το 11,7%, ενώ τα υδρογονοκίνητα αυτοκίνητα θα αντιπροσωπεύουν το 5,1%.

Ο Edmund King, πρόεδρος της Ένωσης, σχολίασε: «Τα πάντα λειτουργούν υπέρ των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η αυτονομία τους βελτιώνεται συνεχώς, οι τιμές αγοράς και μίσθωσης γίνονται πιο προσιτές, περισσότερα μοντέλα φτάνουν στην αγορά και πραγματοποιούνται επενδύσεις σε σημεία φόρτισης.»
 

Toyota
PEUGEOT