Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

Πιο γρήγορο από Ferrari 488 GTB το Lucid Air (+vid)

2.129 Επισκέψεις στο άρθρο (2/10/2020)

Το πρωτότυπο Lucid Air μπήκε στην Laguna Seca και μπορεί να ηττάται σε χρόνο απέναντι στο Model S των 1.100 ίππων, είναι όμως πιο γρήγορο από πολλά supercars.

Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Lucid έβαλε το μοντέλο της με ονομασία Air στην Laguna Seca και αυτό κατάφερε να σημειώσει χρόνο 1:31.3.

H εταιρεία ανακοίνωσε πως ο χρόνος αυτός επετεύχθη κατά την διάρκεια δοκιμών του πρωτότυπου αυτοκινήτου στις 17 Σεπτεμβρίου, έχοντας πίσω από το τιμόνι τον John Culliton, ένας μηχανικό της Lucid, και όχι κάποιον επαγγελματία οδηγό.

Η μάρκα επίσης έκανε γνωστό πως το αυτοκίνητο είχε εξοπλιστεί με μεγαλύτερες ζάντες και λάστιχα από ό,τι αναμένεται να έχει το εργοστασιακό μοντέλο ενώ πολλά πράγματα είχαν αφαιρεθεί από το εσωτερικό και παράλληλα είχε εγκατασταθεί roll-cage. Eπίσης, το μοντέλο είχε εξοπλιστεί με αρκετά νέα αεροδυναμικά βοηθήματα πάνω στο αμάξωμά του όπως μια μεγάλη πίσω αεροτομή και ένας πίσω διαχύτης ενώ τέλος πιο μυώδεις ήταν οι θόλοι πάνω από τους τροχούς.

O χρόνος του 1:31.3 τοποθετεί το Lucid Air ακριβώς ένα δευτερόλεπτο πάνω από το Tesla Model S Plaid των 1.100 ίππων αλλά ταυτόχρονα το κάνει κατά 0,4 δλ. πιο γρήγορο από την McLaren P1 και ταχύτερη από μοντέλα όπως η Ferrari 488 GTB, η Chevrolet  C7 Corvette ZR1 και η Mercedes-AMG GT R. Ο καλύτερος γύρος στην Laguna Seca έχει επιτευχθεί από την McLaren Senna με χρόνο 1:27.62.

Δείτε το video.
 

Hyundai
NISSAN