Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Plug-in υβριδικά SUV: 4 που συμφέρουν & 2 που δεν συμφέρουν

 Σχολιάστε 
65.185 Επισκέψεις στο άρθρο (7/8/2024)
Plug-in υβριδικά SUV: 4 που συμφέρουν & 2 που δεν συμφέρουν
2 Φωτογραφίες »

- Αν πάρεις Plug-in με leasing γλιτώνεις τον φόρο εταιρικής χρήσης
- Kuga & RAV4 κοστίζουν 20 χιλιάρικα λιγότερα σε leasing (από τη λιανική τους)
- Για τα Jeep Compass και Opel Grandland δίνεις 69-72% της λιανικής τιμής τους
- Cayenne και Land Rover Discovery: Τα πληρώνεις σε leasing σαν να τα αγοράζεις

Με τα Plug-in, οι χρήστες απαλλάσσονται από την πληρωμή φόρου εταιρικής χρήσης

Στην αγορά του leasing τα plug-in SUV αποτελούν την δημοφιλέστερη κατηγορία. Αφενός λόγω αμαξώματος (τα SUV είναι η αγαπημένη κατηγορία των Ελλήνων), αφετέρου γιατί οι περισσότερες προτάσεις απαλλάσσονται από εταιρικό φόρο χρήσης.

Στο autotriti.gr θα βρείτε όλες τις τιμές leasing από τις μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και μάλιστα για κάθε μία από αυτές το ποσοστό % χρημάτων που θα δώσετε για το συνολικό κόστος Leasing  στην 4ετία σε σχέση με την λιανική τιμή. Το κόστος αυτό περιλαμβάνει προκαταβολή, δόσεις και ΦΠΑ, αφού το ΦΠΑ του leasing δεν συμψηφίζεται. Όπως καταλαβαίνετε, όσο πιο χαμηλό το νούμερο αυτό, τόσο πιο συμφέρουσα η προσφορά leasing.

Στις επόμενες γραμμές βρήκαμε 4 προτάσεις που συμφέρουν στο leasing, και 2 που δεν συμφέρουν, σε σχέση πάντα με την λιανική τιμή αγοράς τους.

Ford Kuga και Toyota RAV4 κοστίζουν 20 χιλιάρικα λιγότερα σε leasing

Τα Fοrd Kuga και Toyota RAV4 βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις με τα Plug-in υβριδικά SUV που συμφέρει να αποκτήσεις σε leasing, αφού σε βάθος τετραετίας θα πληρώσεις το 58% και το 62% αντίστοιχα του ποσού που θα χρειαζόσουν για να τα αποκτήσεις ως ιδιώτης (δείτε αναλυτικά πατώντας σε κάθε μοντέλο στο παρακάτω πίνακα).

Σε καλή θέση όμως βρίσκονται επίσης δύο mainstream plug-in υβριδικά SUV, το Jeep Compass με τα 240 άλογα και το Opel Grandland με τα 224 άλογα. Συγκεκριμένα, τα δύο αυτά μοντέλα κοστίζουν το 69% και το 72% αντίστοιχα της λιανικής τους τιμής με το συνολικό κόστος leasing να φτάνει τα 35.475 στην περίπτωση του Compass και τα 37.322 ευρώ σε αυτήν του Grandland.

Cayenne και Land Rover Discovery: Τα πληρώνεις σε leasing σαν να τα αγοράζεις

Από την άλλη, μη συμφέρουσες φαίνονται δύο premium επιλογές, όχι μόνο επειδή πληρώνουν εταιρικό φόρο χρήσης μιας και η εργοστασιακή λιανική τιμή προ φόρων υπερβαίνει τα 40.000 ευρώ, αλλά επειδή το συνολικό κόστος leasing στην 4ετία είναι αυξημένο σε σχέση με την τιμή. Συγκεκριμένα, το κόστος leasing στην 4ετία για την Porsche Cayenne φτάνει τα 127.500 ευρώ και αποτελεί το 89% της λιανικής τιμής που ανακοινώνει η Sixt, ενώ το Land Rover Discovery Sport στην Hertz, αποκτάται με leasing στα 74.110 ευρώ, δηλαδή 700 ευρώ πιο κάτω από την κανονική τιμή λιανικής του. Με λίγα λόγια πληρώνεις το 99% της λιανικής τιμής του και στη λήξη της 4ετίας δίνεις πίσω το όχημα και δεν επωφελείσαι -αν ήθελες- από την πώλησή του ως μεταχειρισμένου.

Ποια Plug-in υβριδικά SUV συμφέρουν και ποια όχι

Μοντέλο (πάτησε πάνω σε κάθε μοντέλο & δες όλες τις προσφορές leasing γι΄ αυτό) Εταιρεία Leasing Κόστος Leasing στην 4ετία* Επί % σε σχέση με την λιανική τιμή**
Ford Kuga PHEV 243 PS Ford Lease 30.042 58%
Toyota RAV4 PHEV e-CVT 306 PS Motorlease 33.446 62%
Jeep Compass PHEV Business 4xe 240 PS Ayvens 35.475 69%
Opel Grandland PHEV 224 GS Avis 37.322 72%
Porsche Cayenne E-Hybrid Sixt 127.522 89%
Land Rover Discovery Sport S AWD PHEV 269 PS Hertz 74.113 99%
* Τι περιλαμβάνει το Κόστος leasing: Τα χρήματα που θα ξοδέψουμε σε μίσθωση αυτοκινήτου για 4 χρόνια (48 μήνες): Προκαταβολή, δόσεις και ΦΠΑ, αφού το ΦΠΑ του leasing δεν συμψηφίζεται
** Τι είναι το Επί % σε σχέση με την λιανική τιμή: Το ποσοστό των χρημάτων που θα πληρώσετε για leasing 4 ετών, σε σχέση με την τιμή αγοράς του αυτοκινήτου.

Autotriti.gr
Autotriti.gr