Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Ποια εταιρεία είναι πρώτη σε πωλήσεις;

Ποια εταιρεία είναι πρώτη σε πωλήσεις;

7.087 Επισκέψεις στο άρθρο (9/5/2016)

Ποια είναι η εταιρεία που έκοψε πρώτη το νήμα των πωλήσεων για το πρώτο τρίμηνο του 2016;

Η VW δεν έχει καταθέσει τα όπλα για την κορυφή των πωλήσεων παρά το σκάνδαλο με τα diesel, μιας και το πρώτο τρίμηνο του 2016 η γερμανική φίρμα κατάφερε να «προσπεράσει» την Toyota. Η ιαπωνική εταιρεία, η οποία από το 2008 και μετά μόνο μια φορά βρέθηκε εκτός πρώτης θέσης, απειλείται πλέον από τον ανταγωνισμό, γεγονός που επαληθεύεται από τις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου της χρονιάς.
Αναλυτικότερα, η VW από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους πούλησε 2,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα, με το ποσοστό αύξησης σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρονιάς να φτάνει στο 0,8%. Αντίθετα, πτώση της τάξης του 2,3% «βιώνει» φέτος η Toyota, η οποία το πρώτο τρίμηνο του 2016 πούλησε 2,46 εκατομμύρια αυτοκίνητα.
Παρά το σκάνδαλο της «χειραγώγησης» των ρύπων, η VW δείχνει ότι μπορεί όχι μόνο να αντέξει τις πιέσεις του ανταγωνισμού αλλά να κυνηγήσει και την πρωτιά. Βέβαια, ασφαλώς λόγω του Dieselgate η φήμη της έχει επηρεαστεί, αλλά οι πωλήσεις δείχνουν ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει μόνο στις Η.Π.Α. Από την άλλη, συνεχώς μεγαλύτερο μερίδιο της κινέζικης αγοράς εμπιστεύεται την γερμανική φίρμα, ενώ στην Ευρώπη οι πωλήσεις της παραμένουν σταθερές.
Περνώντας στην Toyota, υψηλά ιστάμενα στελέχη υποστηρίζουν ότι η μεγαλύτερη ιαπωνική φίρμα περνά από κρίση, μιας και έχει επηρεαστεί από εξωτερικούς παράγοντες και όχι από λάθος επιλογές της διοίκησής της. Κάτι τέτοιο είναι αληθές, αφού πρόσφατα διακόπηκε η παραγωγή για μικρό χρονικό διάστημα λόγω έλλειψης υλικών από τους προμηθευτές, οι οποίοι έχουν πληγεί από σεισμούς. Το γεγονός ότι το 40% των αυτοκινήτων της φίρμας κατασκευάζονται στην Ιαπωνία είναι απόδειξη της αδυναμίας της πλέον να εφαρμόσει τα επιχειρηματικά της πλάνα.
Τέλος, να αναφέρουμε ότι ακριβώς πίσω από τους δύο κολοσσούς βρίσκεται η General Motors, η οποία ολοκλήρωσε το πρώτο τρίμηνο του 2016 με 2,36 εκατομμύρια πωλήσεις. Σίγουρα ακόμα είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουμε ποια φίρμα θα «στεφθεί» πρωταθλήτρια πωλήσεων, άλλωστε και πέρυσι η VW ξεκίνησε δυναμικά αλλά στο τέλος βρέθηκε στην δεύτερη θέση!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
LINGLONG DIAGONISMOS