Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ποιος δρόμος της Αθήνας θα είναι για μία ημέρα χωρίς αυτοκίνητα;

 Σχολιάστε 
1.397 Επισκέψεις στο άρθρο (17/9/2024)
Ποιος δρόμος της Αθήνας θα είναι για μία ημέρα χωρίς αυτοκίνητα;
2 Φωτογραφίες »

- Η Αθήνα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο.
- Πάνω από 20 εκδηλώσεις σε 24 ώρες στην... χωρίς αυτοκίνητα οδό Αθηνάς!
- Δούκας: «Θέλουμε πόλεις όπου δε θα κυριαρχούν τα αυτοκίνητα».

Η Αθήνα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

Κανένα αυτοκίνητο και κανένα μηχανοκίνητο όχημα γενικά, δε θα κυκλοφορεί για 24ώρες στην οδό Αθηνάς, στο κέντρο της Αθήνας. Ο Δήμος Αθηναίων γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο στην οδό Αθηνάς και έτσι ανακοίνωσε πως για 24 ώρες, από τις 8μ.μ. του Σαββάτου (21/9) έως και τις 8μ.μ. της Κυριακής (22/9), ο γνωστός δρόμος στο κέντρο της Αθήνας θα μετατραπεί σε έναν δρόμο χωρίς μηχανοκίνητα οχήματα.

Πάνω από 20 εκδηλώσεις σε 24 ώρες στην... χωρίς αυτοκίνητα οδό Αθηνάς!

Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει ο Δήμος Αθηναίων, όσοι βρεθούν εκείνο το διάστημα στην «ΑΘΗΝΑς Χωρίς Αυτοκίνητο», όπως είναι το όνομα της εορταστικής καμπάνιας, θα μπορούν να συμμετάσχουν σε περισσότερες από 20 εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες. Εκπαιδευτικές δράσεις με ποδήλατα, μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής, μουσικές εκδηλώσεις, μεταμεσονύχτιες κινηματογραφικές προβολές και ψυχαγωγικές δράσεις θα γεμίσουν την κεντρική αρτηρία της πόλης, αντικαθιστώντας τα αυτοκίνητα. Τα ποδήλατα, τα πατίνια και τα rollers θα έχουν ξεχωριστή θέση σε αυτή τη διοργάνωση, η οποία θα εκτείνεται μεταξύ της Ερμού και της Ευριπίδου, λίγα μέτρα μακριά από το Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας, προάγοντας την «πράσινη» μετακίνηση.

Δούκας: «Θέλουμε πόλεις όπου δε θα κυριαρχούν τα αυτοκίνητα»

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, τονίζει: «Από το κέντρο της Αθήνας στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου, θα στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα: Θέλουμε πόλεις στις οποίες τα αυτοκίνητα δε θα έχουν κυρίαρχη θέση. Καλούμε μικρούς και μεγάλους να χρησιμοποιήσουν τα δημόσια μέσα μεταφοράς και να έρθουν σε αυτή τη μεγάλη συμβολική γιορτή, στην οδό Αθηνάς. Η Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο είναι απλώς η αφορμή. Η Αθήνα για να πετύχει την κλιματική ουδετερότητα τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών πόλεων, βάζοντας στο επίκεντρο την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, με βασική προϋπόθεση, βέβαια, την αναβάθμιση της δημόσιας συγκοινωνίας».

Autotriti.gr
Autotriti.gr