Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

Porsche: Αναβαθμίζει με σύγχρονο λογισμικό τις Taycan 2020

1.766 Επισκέψεις στο άρθρο (23/3/2021)

Νέες λειτουργίες και υπηρεσίες σε ιδιοκτήτες Porsche Taycan 2020 προσφέρει η γερμανική μάρκα, ενσωματώνοντας με το σύγχρονο update του λογισμικού της.


Εδώ και μερικούς μήνες κυκλοφορεί η πιο σύγχρονη εκδοχή Porsche Taycan, με ανανεωμένο λογισμικό και μία σειρά από υπηρεσίες που προσφέρουν έξτρα οδηγική απόλαυση στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έχει την φήμη του βασιλιά της επιτάχυνσης. Τι συμβαίνει, όμως, αν ένας ιδιοκτήτης Taycan 2020 θελήσει να επωφεληθεί από τα πλεονεκτήματα του φετινού μοντέλου; Την απάντηση δίνει η ίδια η Porsche, καθώς με απόφαση της μάρκας σε διάστημα δύο ημερών θα γίνεται αναβάθμιση λογισμικού, με το update να περιλαμβάνει όλα τα πολυτελή καλούδια.
 
Πρώτα από όλα, στο αναβαθμισμένο λογισμικό υπάρχουν βελτιωμένο σύστημα πλοήγησης, αναλυτική ενημέρωση για την κυκλοφοριακή συμφόρηση σε κάθε λωρίδα του δρόμου ξεχωριστά, καθώς και πιο εύχρηστη αναζήτηση σταθμών φόρτισης τόσο εντός όσο και εκτός του επίσημου δικτύου της Porsche. Ειδικά για την διαδικασία φόρτισης, είναι εφικτός ο προγραμματισμός σε προεπιλεγμένο είδος φόρτισης (ταχεία με ρεύμα DC ή το σύστημα αποφασίζει πότε διακόπτεται η τροφοδοσία). Επιπλέον, με το πρόγραμμα «Battery-Saving Charging» η ισχύς φόρτισης μπορεί επίσης να μειωθεί σε χαμηλότερα επίπεδα χωρητικότητας, από 270 σε 200 kW προοκειμένου να επιμηκύνεται η  διάρκεια ζωής και απόδοσης της μπαταρίας.
 
Όσα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με προσαρμοστική αερανάρτηση θα αναβαθμιστούν με τη λειτουργία Smartlift η οποία μπορεί να σηκώσει το μπροστά μέρος του αυτοκινητήτου σε απότομους δρόμους ή ράμπες, ενώ το σύστημα της Taycan αποθηκεύει και απομνημονεύει τα σημεία ώστε μελλοντικά από μόνο του το αυτοκίνητο να υψώνει αυτόματα την «μύτη» του. Φυσικά, η ποιότητα οδήγησης και οι επιδόσεις θα δεχτούν το κατάλληλο boost. Το αναβαθμισμένο λογισμικό των μονάδων ελέγχου μετάδοσης κίνησης και ανάρτησης θα βελτιστοποιήσει τον έλεγχο του πλαισίου και της ολίσθησης, επιτρέποντας στην Taycan Turbo S να επιταχύνει στα 0-200 χλμ./ώρα σε 9,6 δευτερόλεπτα, δηλαδή 0,2 δευτερόλεπτα γρηγορότερα από πριν.
 
Η λειτουργία Functions on Demand (FoD) θα προσφέρεται επίσης μέσω ενημερώσεων over-the-air επί πληρωμή, περιλαμβάνοντας υπηρεσίες όπως το Power Steering Plus, το Active Lane Keep Assist και το Porsche InnoDrive, οι οποίες και θα ενταχθούν στο Intelligent Range Manager. Σύμφωνα με την Porsche, θα δίνεται η δυνατότητα είτε απευθείας αγοράς είτε μηνιαίας συνδρομής. Στην δεύτερη περίπτωση, ο οδηγός έχει δικαίωμα τρίμηνης δοκιμαστικής περιόδου, προτού αποφασίσει ποιες υπηρεσίες θελήσει να ενεργοποιήσει.
 
 

Mercedes
OPEL