Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
13 φωτογραφίες »

Porsche Mission R: 1.088 ίπποι και 0-100 χλμ./ώρα σε 2,5 δλ.

4.078 Επισκέψεις στο άρθρο (7/9/2021)

Το όραμά της για ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο χωρίς ρύπους παρουσίασε επίσημα η Porsche, μέσω του αμιγώς ηλεκτρικού πρωτότυπου Mission R.

Ο στόχος της Porsche να ηλεκτρίσει τη γκάμα των μοντέλων της συνεχίζεται με το πρώτο ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο της μάρκας να κάνει την εμφάνισή του. Το πρωτότυπο Mission R είναι το όραμα της Porsche για ένα μελλοντικό αγωνιστικό αυτοκίνητο μηδενικών εκπομπών ρύπων κατασκευασμένο από βιώσιμα υλικά και προσφέρει επιδόσεις πίστας ανάλογες με αυτές που διαθέτουν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Το εν λόγω concept έκανε το ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου, με την εταιρεία με έδρα τη Στουτγάρδη να μιλά ακόμη και για μια πιθανή σειρά αγώνων στο μέλλον, αν και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν επίσημα σχέδια.
 
1.088 ίπποι και 0-100 χλμ./ώρα σε 2,5 δλ.
H Mission R τροφοδοτείται από ηλεκτρικούς κινητήρες νέας γενιάς με συνδυασμένη μέγιστη ισχύ 1.088 ίππων. Η κίνηση διοχετεύεται και στους τέσσερις τροχούς δίνοντάς του τη δυνατότητα να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα και να έχει τελική ταχύτητα 300 χλμ./ώρα. Σε γενικές γραμμές, η Porsche λέει ότι η απόδοση στην πίστα της Mission R ταιριάζει με αυτές της Porsche 911 GT3 Cup.
 
Φορτίζει έως 75% σε 15 λεπτά
Η μέγιστη ισχύς που αναφέρθηκε παραπάνω είναι η κορυφαία τιμή του ηλεκτρικού συστήματος και επ αυτού η Porsche εξηγεί πως το ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο μπορεί να παράγει σταθερή ισχύ 680 ίππων. Επίσης έγινε γνωστό πως το μοντέλο διαθέτει τεχνολογία 900 βολτ, που διασφαλίζει ότι έως και το 75 τοις εκατό, της μπαταρίας που ψύχεται με λάδι, μπορεί να φορτιστεί σε μόλις 15 λεπτά.
 
Ενεργά αεροδυναμικά εξαρτήματα
Αναφορικά με τον εξωτερικό σχεδιασμό αξίζει να σημειωθεί πως έχει προβλεφθεί η παρουσία ενεργών αεροδυναμικών εξαρτημάτων, συμπεριλαμβανομένων τριών περσίδων σε κάθε μία από τις δύο πλευρικές εισαγωγές αέρα στο μπροστά τμήμα, αλλά και στο πίσω μέρος στην αεροτομή.
 
Μιλώντας για το σώμα, η Porsche λέει ότι είναι κατασκευασμένο από πλαστικό ενισχυμένο με φυσικές ίνες (NFRP) και το ίδιο υλικό μπορεί να φανεί σε μεγάλο βαθμό και στο εσωτερικό. Αναφορικά με τις διαστάσεις η Porsche υπογραμμίζει πως η Mission R έχει ύψος μόλις 1.190 χιλιοστά, μήκος 4.326 χιλιοστά και πλάτος 1.990 χιλιοστά.

Επιδόσεις ανάλογες με αυτές της Porsche 911 GT3 Cup!
Το όραμά της για ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο χωρίς ρύπους παρουσίασε επίσημα η Porsche, μέσω του αμιγώς ηλεκτρικού πρωτότυπου Mission R.
Θα την κατασκευάσει η Porsche ή θα μείνει μόνο με το πρωτότυπο; Τι λες;
 

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
LEASING COURIER VS CITAN