Ανανεωμένο Plug-in υβριδικό Ford Kuga - Πόσο άλλαξε από το προηγούμενο;

4.697 Επισκέψεις στο άρθρο (9/5/2024)
Ανανεωμένο Plug-in υβριδικό Ford Kuga - Πόσο άλλαξε από το προηγούμενο;
2 Φωτογραφίες »

- Είναι πιο ισχυρό (+18 PS) με ίδια αυτονομία με πριν (69 χλμ.)
- Με 2 μεγάλες ψηφιακές οθόνες ως στάνταρ
- Στη νέα έκδοση Active, το Kuga έχει υψηλότερη απόσταση από το έδαφος
- Σε leasing είναι το πιο προσιτό Plug-in SUV στην κατηγορία του (Ford Lease)

Είναι πιο ισχυρό (+18 PS) με ίδια αυτονομία με πριν (69 χλμ.)

Το Ford Kuga είναι το πρώτο σε πωλήσεις plug-in υβριδικό στην Ευρώπη τις τελευταίες 3 χρονιές, αυτό όμως δεν σημαίνει πως η Ford μαζί με την ανανέωση του μοντέλου έμεινε με σταυρωμένα χέρια και το άφησε ως είχε. Αντίθετα, σε συνδυασμό με τις γενικότερες αλλαγές στην γκάμα (διάβασε εδώ για την ανανέωση συνολικά), έκανε επιμέρους τεχνικές αλλαγές στη συγκεκριμένη έκδοση.

Πρώτη διαφορά σε σχέση με πριν είναι πως το Plug-in υβριδικό Kuga είναι 18 ίππους ισχυρότερο, καθώς αποδίδει πλέον 243 άλογα (225 ήταν πριν), παρότι το κινητήριο σύνολο του Kuga PHEV συνεχίζει να αποτελείται από τον ίδιο βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων. Αυτό επιτεύχθηκε χάρη στο διαφορετικό προγραμματισμό που λειτουργούν κινητήρας και ηλεκτροκινητήρας μαζί, ο οποίος έχει παραμείνει στα 97 kW (132 άλογα). Ομοίως και η μπαταρία έχει ίδια ονομαστική χωρητικότητα (14,4), αλλά με διαφορετική πυκνότητα έχει μεγαλύτερη ωφέλιμη χωρητικότητα.

Όλα τα παραπάνω που ακούγονται και είναι τεχνικά έχουν οδηγήσει σε κάποιες αλλαγές στην πράξη. Πρώτα από όλα τα 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται 2 δλ. πιο γρήγορα σε σχέση με πριν, έπειτα η ηλεκτρική αυτονομία έχει παραμείνει στα 69 χλμ. παρά τις καλύτερες επιδόσεις, ενώ η κατανάλωση στα χαρτιά (μέχρι να δοκιμαστεί από το AutoΤρίτη Test Center) είναι κατά 0,1 λτ. χαμηλότερη.

Με 2 μεγάλες ψηφιακές οθόνες ως στάνταρ

Σημαντικά αναβαθμισμένο είναι το Kuga στο κομμάτι της τεχνολογίας που απολαμβάνει ο οδηγός στην καμπίνα, αφού η ανανεωμένη έκδοση έρχεται με το σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 4 που χρησιμοποιεί διπλάσια υπολογιστική ισχύ από το SYNC 3 και βασίζεται σε μια οθόνη αφής 13,2 ιντσών (ήταν 8 ιντσών προηγουμένως). Πίσω από το τιμόνι, υπάρχει επίσης ένας νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών, ο οποίος είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις. Όλες οι εκδόσεις του Kuga διαθέτουν ασύρματο Apple CarPlay και Android Auto και δυνατότητα σύνδεσης δύο smartphone με μόντεμ 5G για εξαιρετικά γρήγορη συνδεσιμότητα.


Πόσο άλλαξε το ανανεωμένο Plug-in υβριδικό Ford Kuga σε σχέση με πριν, εσωτερικό, επιδόσεις, χώροι, ιπποδύναμη, πορτ-μπαγκάζ.
2 Φωτογραφίες »

Πόσο άλλαξε το ανανεωμένο Plug-in υβριδικό Ford Kuga σε σχέση με πριν, εσωτερικό, επιδόσεις, χώροι, ιπποδύναμη, πορτ-μπαγκάζ.

Στη νέα έκδοση Active, το Kuga έχει υψηλότερη απόσταση από το έδαφος

Στο πλάι των Titanium και ST-Line, το Kuga PHEV διαθέτει τώρα και έκδοση Active και Active X (η δεύτερη διαθέτει ακόμη περισσότερο εξοπλισμό και είναι η μόνη από τις δύο που υπάρχει στην Ελλάδα). Στις Active εκδόσεις, το Kuga έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 10 mm εμπρός και 5 mm πίσω, για κίνηση σε εκτός δρόμου διαδρομές αλλά και πρόσθετο drive mode με ονομασία Trail που μεταβάλλει την απόκριση του γκαζιού και του συστήματος ελέγχου πρόσφυσης ώστε ο οδηγός να μπορεί να ελέγχει πιο αποτελεσματικά το αυτοκίνητο στην άμμο και τη λάσπη. Τέλος, η έκδοση φέρνει διαφορές και εξωτερικά όπως πιο έντονη μάσκα σε γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα, σήματα Active στα εμπρός φτερά, νέες ζάντες, μαύρα καπάκια στους καθρέπτες και μαύρη οροφή προαιρετικά. 

Σε leasing είναι το πιο προσιτό οικογενειακό Plug-in SUV (Ford Lease)

Το Ford Kuga είναι το πιο προσιτό Plug-in υβριδικό οικογενειακό SUV σε leasing στην κατηγορία του, αφού με την προσφορά της Ford Lease, κοστίζει στην 4ετία 31.500 ευρώ (με ΦΠΑ). Το συνολικό κόστος αναλύεται σε προκαταβολή ύψους 11.160 ευρώ με ΦΠΑ  και μηνιαία δόση 433 ευρώ με ΦΠΑ.

MIKRA VANS LEASING
ETRANSIT VS ESPRINTER