Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Πόσο καλή είναι η ήπια υβριδική Mercedes GLA 200;

 Σχολιάστε 
11.053 Επισκέψεις στο άρθρο (12/9/2024)
Πόσο καλή είναι η ήπια υβριδική Mercedes GLA 200;
2 Φωτογραφίες »

- Είναι το οικογενειακό SUV με τη χαμηλότερη κατανάλωση στο ταξίδι (5,1 λτ.)
- Έχει καλή επιτάχυνση και προσπερνάει σβέλτα σε 170 μέτρα
- Έχει κορυφαία αίσθηση πολυτέλειας και δύο 10,25 ιντσών οθόνες
- Μπαίνει ελεύθερα στον «πράσινο» Δακτύλιο

Είναι το οικογενειακό SUV με τη χαμηλότερη κατανάλωση στο ταξίδι (5,1 λτ.)

Mercedes GLA αποτελεί τη βάση της γκάμας των SUV της φίρμας με έμβλημα το αστέρι. Ξεχωρίζει μεταξύ άλλων με την κομψή όψη και την ποιότητα κατασκευής που διακρίνει τα μοντέλα Mercedes, ενώ πλήρες είναι και το τεχνολογικό της πακέτο. Βέβαια, ατού της είναι πλέον στην ανανεωμένη της έκδοση, ότι συνδυάζεται με ήπια υβριδική τεχνολογία. Πάμε λοιπόν να δούμε πως τα καταφέρνει το γερμανικό μοντέλο στις μετρήσεις του AutoΤρίτη Τest Center.

Η ανανεωμένη Mercedes GLA 200 έχει κάτω από το καπό της τον γνωστό 1,33 λτ. turbo βενζινοκινητήρα που αποδίδει 163 άλογα, ο οποίος λαμβάνει πλέον επιπλέον 13,6 άλογα ενίσχυση από το ήπια υβριδικό σύστημα με το οποίο συνεργάζεται, ως boost στις χαμηλές στροφές. Στις μετρήσεις μας, είδαμε πως η GLA έχει την χαμηλότερη κατανάλωση στον αυτοκινητρόδρομο (5,1 λτ.) από οποιοδήποτε άλλο SUV της κατηγορίας του είτε με κινητήρα βενζίνης, είτε με ήπια υβριδικό κινητήριο σύνολο είτε με full hybrid σύστημα.

Έχει καλή επιτάχυνση και προσπερνάει σβέλτα σε 170 μέτρα

Η μεγαλύτερη -σε σχέση με τον μέσο όρο- ισχύς του τουρμπάτου 1,33 λτ. κινητήρα της GLA σε συνδυασμό με το ηλεκτρικό boost των 13,6 ίππων που γίνεται ιδιαίτερα χρήσιμο κατά την εκκίνηση, δίνουν στο SUV την δυνατότητα να προσπερνάει σβέλτα και με ασφάλεια με τις μετρήσεις μας να δείχνουν 6,1 δλ. για το 80-120 χλμ./ώρα. Το νούμερο αυτό σημαίνει πως η GLA θα χρειαστεί να μπει στο αντίθετο ρεύμα ή να στην αριστερή λωρίδα του αυτοκινητοδρόμου για 170 μέτρα ώστε να προσπεράσει. Εξίσου σβέλτη είναι και η επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα με το χρονόμετρο να σταματάει στα 9 δλ..


Η ανανεωμένη και ήπια υβριδική Mercedes GLA 200 στο Test Center του AutoΤρίτη.
2 Φωτογραφίες »

Η ανανεωμένη και ήπια υβριδική Mercedes GLA 200 στο Test Center του AutoΤρίτη.

Έχει κορυφαία αίσθηση πολυτέλειας και δύο 10,25 ιντσών οθόνες

Ο πλούσιος τεχνολογικός εξοπλισμός είναι ένα από τα ατού της GLA 200, αφού στην βασική της έκδοση θα βρούμε δύο στάνταρ οθόνες 10,25 ιντσών (μία για την υποστήριξη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και μια πίσω από το τιμόνι που έχει τον ρόλο του πίνακα οργάνων), προβολείς LED, κάμερα όπισθεν, high beam assist και περισσότερες θύρες USB, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, αυτόματη λειτουργία πόρτας χώρου αποσκευών, σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος, 18άρες ζάντες αλουμινίου κ.α..

Μπαίνει ελεύθερα στον «πράσινο» Δακτύλιο

Οι εκπομπές CO2 της ανανεωμένης GLA 200 είναι 153 γρ./χλμ., νούμερο το οποίο δεν θα της επέτρεπε να μπαίνει καθημερινά στον Πράσινο Δακτύλιο. Τώρα, όμως που η Mercedes GLA συνδυάζεται με ήπια υβριδική τεχνολογία, το πολυτελές οικογενειακό SUV της Mercedes χαρακτηρίζεται ως υβριδικό στην άδεια και έτσι μπορεί να εισέρχεται στον Δακτύλιο καθημερινά.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Οι αναλυτικές μετρήσεις της Mercedes GLA
Σελίδα 3Δες όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Mercedes GLA
Autotriti.gr
Autotriti.gr