Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
7 φωτογραφίες »

Πόσο κοστίζει το πισωκίνητο Nissan Z Proto των 400 ίππων;

4.316 Επισκέψεις στο άρθρο (26/3/2021)

Το πολυαναμενόμενο πισωκίνητο Nissan Z Proto ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό χάρη στους 400 ίππους του. Ποια θα είναι η αρχική του τιμή;


Το νέο sports car της Nissan βρίσκεται προ των πυλών. Το εκρηκτικό «Ζ Proto» αναμένεται στις αγορές το προσεχές χρονικό διάστημα, έχοντας κάνει αίσθηση πριν καν κυκλοφορήσει. Αιτία η μεγάλη ισχύς του που το ξεχωρίζει από αντίστοιχα μοντέλα του ανταγωνισμού (GR Supra). Μέλος του forum 400Z Club, μάλιστα, αποκάλυψε λεπτομέρειες για το νέο performance coupe, παρουσιάζοντας επίσης και την αρχική του τιμή.
 
Το Nissan Z Proto θα έχει ισχύ 400 άλογα από τον 3λιτρο V6 του Q60 Red Sport. Δεν είναι γνωστή η ροπή του μοντέλου, ωστόσο στο Infinity ο το ίδιο μοτέρ έχει 475 Nm ροπής. Το 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο του απερχόμενου 370Z θα χρησιμοποιηθεί στο πισωκίνητο Nissan, ενώ το αυτόματο κιβώτιο θα μοιάζει με το 9G-Tronic της Mercedes-Benz με μετατροπέα ροπής. Με βάρος 1.475 κιλά, θα βασίζεται στο πάτωμα του 370Z, με προσθήκη αλουμινίου, βελτίωση της ακαμψίας και στοιχεία carbon fibre. Σταδιακά θα ακολουθήσουν πιο hot παραλλαγές όπως το... baby GT-R Nismo που θα έχει πολλά περισσότερα από ένα διαφορετικό κιτ αμαξώματος και νέα εξάτμιηση.
 
Όσον αφορά το κόστος αγοράς του Nissan Z Proto, στις ΗΠΑ κοστολογείται στα 34.995 δολάρια, με πρόσθετο κόστος εξοπλισμών Type S και Type Τ στα 5.000 δολάρια έκαστο. Η πρώτη έκδοση περιλαμβάνει φρένα Brembo μεταξύ άλλων, ενώ η δεύτερη δερμάτινη επένδυση, θερμαινόμενα και αεριζόμενα ηλεκτρικά καθίσματα, ενεργό Cruise Control, blind-spot monitoring κ.α.. Ο κοινός εξοπλισμός και των 2 εκδόσεων στο πακέτο Type ST συνολικού κόστους 10.000 δολαρίων. Ανεξάρτητα από τη διαμόρφωση, όλες οι εκδόσεις του σπορ αυτοκινήτου Z θα έχουν έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και infotainment με υπηρεσίες συνδεσιμότητας Android Auto και Apple CarPlay.
 
Σύμφωνα με την ίδια πηγή το νέο Nissan Z Proto θα κυκλοφορήσει σε ίδια με τον προκάτοχό του χρώματα, συν νές κίτρινες και πορτοκαλί αποχρώσεις. Δεν αποκλείεται να λανσαριστεί εμπορικά στα τέλη του 2021, παρόλο που το αρχικό πλάνο ήθελε το «ντεμπούτο» του την άνοιξη της νέας χρονιάς.
 

Toyota
LINGLONG DIAGONISMOS