Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Που βρίσκεται η μεγαλύτερη ευθεία στην Ελλάδα;

1.692 Επισκέψεις στο άρθρο (18/9/2024)
Που βρίσκεται η μεγαλύτερη ευθεία στην Ελλάδα;

- Υπάρχουν δύο απόψεις για την μεγαλύτερη ευθεία στην Ελλάδα
- Με μήκος σχεδόν 20 χλμ. αλλά και ελάχιστες καμπές η μεγαλύτερη
- Η «τέλεια ευθεία» βρίσκεται έξω από τη Θήβα
- Στη Θράκη υπάρχει μία ακόμα που «φλερτάρει» με την πρωτιά

Υπάρχουν δύο απόψεις για την μεγαλύτερη ευθεία στην Ελλάδα

Μια ορεινή χώρα, όπως η Ελλάδα, δεν φημίζεται για τις ευθείες της. Αλλωστε μέχρι και πριν από λίγες δεκαετίες, το οδικό δίκτυο της χώρας αποτελούταν κυρίως από επικίνδυνες, αλλά και απολαυστικές για ορισμένους στροφοδιαδρομές. Πλέον τα μεγάλα οδικά έργα, έχουν μικρύνει τις αποστάσεις σε χρόνο, ενώ έχουν κάνει τις διαδρομές πολύ πιο ασφαλείς. Όμως μέχρι πόσα χιλιόμετρα φτάνουν οι μεγάλες ευθείες της χώρας και ποια η μεγαλύτερη; Σε αντίθεση με την περίπτωση της μεγαλύτερης ευθείας του κόσμου, οι απόψεις εδώ διίστανται.

Με μήκος σχεδόν 20 χλμ. αλλά και ελάχιστες καμπές η μεγαλύτερη

Από άποψη χιλιομέτρων, τότε η ευθεία που ενώνει την Καλαμπάκα με την πόλη των Τρικάλων, αποτελεί την μακρύτερη, καθώς αγγίζει τα 18 χιλιόμετρα σε μήκος. Ωστόσο, αν κάποιος τη διασχίσει θα δει ότι πριν από τα Τρίκαλα υπάρχουν δύο ελαφριές καμπές, με αποτέλεσμα πολλοί να αμφισβητούν την «πρωτιά» της. Βέβαια και πάλι, αν σταματήσει κάποιος το μέτρημα πριν την πρώτη καμπή, τότε το μήκος της είναι περίπου 13,5 χλμ., ενώ η διαδρομή θα ανταμείψει και τους… τελειομανείς, καθώς μέσω αυτής θα επισκεφθεί κάποιος τα περιβόητα και εντυπωσιακά Μετέωρα.

Η «τέλεια ευθεία» βρίσκεται έξω από τη Θήβα

Για τους πιο… αυστηρούς λοιπόν, η μεγαλύτερη «τέλεια ευθεία», βρίσκεται στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης (στο 75ο χλμ.), μεταξύ Σχηματαρίου και Θήβας. Το μήκος της αγγίζει τα 16 χιλιόμετρα, ενώ σε αντίθεση με την ευθεία στην Καλαμπάκα, δεν έχει καμπές.

Τέλος, υπάρχει μια ακόμα ευθεία που μπαίνει με ευκολία στο σχετικό top3. Αποτελεί μέρος της Εγνατίας οδού και ενώνει την Κομοτηνή με την Μεστή. Το συνολικό μήκος της ευθείας, μαζί με ορισμένες καμπές είναι κάτι παραπάνω από 17 χλμ., ωστόσο χωρίς τις καμπές, το μήκος της ευθείας από το χωριό Φύλακας και μετά είναι κάτι παραπάνω από 11 χλμ.!

Toyota
SEAT XENOIASTOI