Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Προ των πυλών το δεύτερο ηλεκτρικό SUV των Toyota - Subaru

(7/10/2024)
Προ των πυλών το δεύτερο ηλεκτρικό SUV των Toyota - Subaru
2 Φωτογραφίες »

- Μετά το bZ4X και το Solterra οι δύο Ιάπωνες θα συνεργαστούν ξανά
- Αναμένεται στις αγορές το 2026, ενώ θα κοστίζει λιγότερο από το bZ4X
- H δυο Ιάπωνες κατασκευαστές πιστεύουν ακόμα στους θερμικούς

Μετά το bZ4X και το Solterra οι δύο Ιάπωνες θα συνεργαστούν ξανά

Όπως όλα δείχνουν η Toyota και η Subaru θα συνεργαστούν ξανά, αφού μετά τα bZ4X και Solterra, αναμένεται να μεγαλώσουν και άλλο την ηλεκτρική τους γκάμα. Το νέο μοντέλο μηδενικών ρύπων των δυο ιαπωνικών κολοσσών, αναμένεται να παρουσιαστεί το δεύτερο μισό του 2025, ενώ σύμφωνα με τις φήμες που το περιτριγυρίζουν θα ακολουθήσει το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Toyota και θα είναι SUV.

Αναμένεται στις αγορές το 2026, ενώ θα κοστίζει λιγότερο από το bZ4X

Το νέο ηλεκτρικό των δυο μαρκών, αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά στις αρχές του 2026, ενώ το αυτοκίνητο δεν θα έχει δική του νέα τεχνολογία, αφού θα δανειστεί κομμάτια από τα ήδη υπάρχοντα ηλεκτρικά SUV των δύο κατασκευαστών. Το νέο SUV θα βάλει στόχο τις αγορές στην Ευρώπη, Ιαπωνία και Βόρεια Αμερική, αλλά δεν είναι γνωστό το πόσο θα κοστίζει, με όλα να δείχνουν, ότι θα είναι φθηνότερο από τα bZ4X και Solterra. Για την ιστορία, η τιμή του ηλεκτρικού της Toyota ξεκινάει στη χώρα μας από 44.990 ευρώ, ενώ του Solterra  από 58.500 ευρώ.

H δυο Ιάπωνες κατασκευαστές πιστεύουν ακόμα στους θερμικούς

Μπορεί να ετοιμάζουν νέο ηλεκτρικό μοντέλο, αλλά αυτό δεν σημαίνει, ότι οι δύο ιαπωνικές μάρκες θα σταματήσουν να εξελίσσουν τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η Toyota ειδικά έχει δηλώσει κατ εξακολούθηση, ότι δεν πρόκειται να σταματήσει να πιστεύει τους θερμικούς κινητήρες, ενώ ψάχνει και άλλους τρόπους για να παρατείνει τη ζωή τους όπως το υδρογόνο. Στο ίδιο φάσμα κινείται και η Subaru, αφού και αυτή αναμένεται με νέα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, μέχρι τουλάχιστον να «έρθει» το νέο ηλεκτρικό.

FORD
ODIGOS AGORAS LINGLONG