Προετοιμάζεται για την είσοδό της στην F1 η Andretti Cadillac

Προετοιμάζεται για την είσοδό της στην F1 η Andretti Cadillac

3.987 Επισκέψεις στο άρθρο (30/1/2024)

- Αναμένει το ναι από την FIA
- Έχει ξεκινήσει δοκιμές σε αεροδυναμική σήραγγα
- Έχει προσλάβει έμπειρο προσωπικό
- Τα εμπόδια της Andretti F1

Αναμένει το ναι από την FIA

Δοκιμές και άλλες εργασίες πάνω στο μονοθέσιο με το οποίο θέλουν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Formula 1 έχει αρχίσει η Andretti Cadillac F1, παρότι η ομάδα δεν έχει λάβει ακόμη το τελικό «ναι» από την FIA. 

Έχει ξεκινήσει δοκιμές σε αεροδυναμική σήραγγα

Η Andretti Global έχει ήδη δημιουργήσει μια βάση δραστηριοτήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει προσλάβει προσωπικό από τον κόσμο της F1 και έχει κάνει ήδη κάποιες δοκιμές σε μια αεροδυναμική σήραγγα με ένα concept μονοθέσιο. «Ο χρόνος είναι πάντα σημαντικός στην F1», δήλωσε ο Michael Andretti, διευθύνων σύμβουλος της Andretti Global. «Δουλεύουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε ένα όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικό αυτοκίνητο και μια όσο το δυνατόν πιο ισχυρή ομάδα».

Έχει προσλάβει έμπειρο προσωπικό

Τεχνικός διευθυντής της Andretti έχει αναλάβει ο Nick Chester, ο οποίος έχει πίσω του σημαντική καριέρα στην Renault, ενώ μαζί του θα είναι ο Jon Tomlinson, ο οποίος θα είναι ο επικεφαλής αεροδυναμικής της ομάδας και ο αρχισχεδιαστής John McQuilliam. Αμφότεροι έχουν πολυετή εμπειρία στην F1.

Τα εμπόδια της Andretti F1

Παρά τον ενθουσιασμό της εταιρείας παραμένει πολύ υπαρκτός ο κίνδυνος η διοίκηση της F1 να αρνηθεί την είσοδο στην Andretti. Οι υπάρχουσες ομάδες της F1 επίσης δεν θα είναι πρόθυμες να μοιραστούν τα χρηματικά έπαθλα με μια ακόμη ομάδα και ένα από τα μεγάλα παράπονα για τις νεοσύστατες ομάδες είναι ότι συχνά αποτυγχάνουν, κάνοντας έτσι το πρωτάθλημα να χάνει την λάμψη του.

FORD E-TRANSIT
fiat