ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Ford θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ στη συγκεκριμένη εγκατάσταση.

Προς Κολωνία το νέο ευρωπαϊκό ηλεκτρικό της Ford

1.718 Επισκέψεις στο άρθρο (30/11/2020)

Η Ford πρόκειται να κατασκευάσει ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο για την Ευρώπη και σύμφωνα με πληροφορίες το εργοστάσιο που θα αναλάβει να φέρει εις πέρας την παραγωγή του είναι αυτό που βρίσκεται στην Κολωνία της Γερμανίας.


Η Ford έχει στο πλάνο της να κατασκευάσει ένα νέο ηλεκτρικό όχημα μαζικής παραγωγής, βασιζόμενο στην αρχιτεκτονική MEB του VW Group. Το τελευταίο διάστημα η μάρκα βρίσκονταν σε αναζήτηση του εργοστασίου που θα αναλάμβανε την παραγωγή του και σύμφωνα με την εφημερίδα της Κολωνίας, Koelner Stadt-Anzeiger, αυτό θα είναι το γερμανικό εργοστάσιο.
 
Η Ford θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ στη συγκεκριμένη εγκατάσταση, η οποία επικράτησε του εργοστάσιου στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, το οποίο θα είχε χαμηλότερο κόστος εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί πως το εργοστάσιο της Κολωνίας κατασκευάζει σήμερα το μικρό και εξαιρετικά δημοφιλές hatchback της μάρκας, το Fiesta.
 
Μέσα του εξωτερικού επικοινώνησαν με τους υπεύθυνους της Ford προκειμένου να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες, ωστόσο ένας εκπρόσωπος αρκέστηκε να πει πως: «Έχουμε ανακοινώσει προηγουμένως ότι θα κατασκευάσουμε ένα νέο ηλεκτρικό όχημα για την Ευρώπη με βάση την πλατφόρμα Modular Electric Drive της Volkswagen από το 2023, αλλά δεν το έχουμε ακόμη επιβεβαιώσει και δεν σχολιάζουμε εικασίες».
 
Θυμίζουμε πως η Ford ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τον όμιλο VW τον Ιανουάριο του 2019, μια συμφωνία που αρχικά περιελάμβανε επαγγελματικά βαν και μεσαία Pick-Up, ωστόσο στη συνέχεια επεκτάθηκε σε αυτόνομα και ηλεκτρικά οχήματα. Το επερχόμενο ηλεκτρικό μοντέλο με βάση την πλατφόρμα ΜΕΒ σχεδιάζεται και κατασκευάζεται στο ευρωπαϊκό κέντρο ανάπτυξης της Ford στην πόλη Merkenich, κοντά στην Κολωνία, και όπως προαναφέραμε θα κυκλοφορήσει το 2023.
 
Η Ford αναμένει να πουλήσει στη «Γηραιά Ήπειρο» περισσότερα από 600.000 μοντέλα που βασίζονται στην πλατφόρμα MEB μέσα σε μια εξαετία αρχής γενομένης από το 2023.

Toyota
moto