ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Ι.Ο.ΑΣ. και Renault «συμπράττουν» στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μικρών παιδιών για την Οδική Ασφάλεια, στα Summer Camps του Ολυμπιακού.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ι.Ο.ΑΣ. και Renault «συμπράττουν» στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μικρών παιδιών για την Οδική Ασφάλεια, στα Summer Camps του Ολυμπιακού.

Πρωταθλητές (και) στην οδική ασφάλεια!

2.141 Επισκέψεις στο άρθρο (19/6/2014)

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) αποδεχόμενο την πρόσκληση της Renault -επίσημου χορηγού ΠΑΕ Ολυμπιακός- βρέθηκε για δυο εβδομάδες στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στο Ρέντη προκειμένου να ενημερώσει τους λιλιπούτειους, μελλοντικούς πρωταθλητές για θέματα οδικής ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 16 Ιουνίου που ξεκίνησαν τα ερυθρόλευκα Summer Camps στα οποία κάθε χρόνο παιδιά ηλικίας από 5 έως 18 ετών μυούνται στα μυστικά του ποδοσφαίρου και άλλων αθλημάτων, ειδικευμένοι εμψυχωτές του Ινστιτούτου είχαν την ευκαιρία, με τρόπο διαδραστικό και διασκεδαστικό να κάνουν τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν τη σπουδαιότητα να ακολουθούν στο δρόμο τους κανόνες, όπως κάνουν και στο παιχνίδι τους.Και αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερα παρά μέσα από την εφαρμογή των εγκεκριμένων από το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικών προγραμμάτων που έχει αναπτύξει το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», με τίτλο «Κυκλοφορώ με ασφάλεια» και «Κάντο Σωστά». Το πρώτο, αναπτύχθηκε με τη στήριξη της εταιρείας «Αττική Οδός» και συνεχίζει την υποστήριξη για την εκπαίδευση στις σχολικές μονάδες Π/βαθμιας Εκπαίδευσης, τα προσεγγίζει μέσω ενός βιωματικού παιχνιδιού ώστε να αντιληφθούν κάποιες βασικές έννοιες κυκλοφοριακής αγωγής, από το πώς να περνάνε με ασφάλεια το δρόμο έως το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται ως ποδηλάτες και συνεπιβάτες.Όσον αφορά στο «Κάντο Σωστά» (www.kantososta.gr), χορηγός του οποίου είναι η εταιρεία «ΑΧΑ Ασφαλιστική» από το 2011 και Μέλος της Συμμαχίας για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο δρόμο, στοχεύει στην ενημέρωση παιδιών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την κατάσταση που επικρατεί στους ελληνικούς δρόμους, για τα αίτια των τροχαίων και των κατάλληλων τρόπων πρόληψης – αποφυγής ενδεχόμενων κινδύνων.Βεβαίως τίποτα από τα παραπάνω δεν θα εξασφάλιζε την επιτυχία του σεμιναρίου εάν δεν υπήρχε η θετική ανταπόκριση των άνω των 300 παιδιών που αναμένεται να συμμετάσχουν, τα οποία παρά το βαρύ πρόγραμμά τους από τη μια αλλά και τη συνεχή δίψα τους για παιχνίδι από την άλλη έδειξαν να απολαμβάνουν την ωριαία ενημέρωση τους.Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε πως τα τροχαία αποτελούν μια παγκόσμια μάστιγα, ιδιαίτερα για τις νεαρές ηλικίες, καθώς αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτων για την ηλικιακή ομάδα 15-29 χρονών και τη δεύτερη για την ομάδα 5-14 χρονών.
Βεβαίως τα πολλαπλά οφέλη από τα φετινά summer camps δεν περιορίστηκαν στα παιδιά αλλά αφορούν και τους γονείς τους καθώς όσοι παραβρεθούν στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής περιόδου στο προπονητικό κέντρο θέτουν υποψηφιότητα ώστε να είναι οι νικητές τριών «Test Drive Weekends» με τα δυο νέα μοντέλα της γαλλικής εταιρείας, του Renault Clio (Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2013) και του εντυπωσιακού Renault Captur. 
Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο από το camp του Ολυμπιακού και τα μαθήματα Οδικής Ασφάλειας του Ι.Ο.ΑΣ., καθώς και τις δηλώσεις της κ. Ιουλίας Κοτζαμάνη, Advertising Supervisor Renault-TEOREN MOTORS.

Τη Δευτέρα 16 Ιουνίου ξεκίνησαν τα ερυθρόλευκα Summer Camps στα οποία κάθε χρόνο παιδιά ηλικίας από 5 έως 18 ετών μυούνται στα μυστικά του ποδοσφαίρου και άλλων αθλημάτων.

Τη Δευτέρα 16 Ιουνίου ξεκίνησαν τα ερυθρόλευκα Summer Camps στα οποία κάθε χρόνο παιδιά ηλικίας από 5 έως 18 ετών μυούνται στα μυστικά του ποδοσφαίρου και άλλων αθλημάτων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
Autotriti.gr