Πρώτες εικόνες του νέου ηλεκτρικού Range Rover

2.503 Επισκέψεις στο άρθρο (23/4/2024)
Πρώτες εικόνες του νέου ηλεκτρικού Range Rover
6 Φωτογραφίες »

- Συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης.
- Με νέο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης.
- Πάνω από τους 520 ίππους αναμένεται η ισχύς του.
- Στο Ην. Βασίλειο η κατασκευή του.

Συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης

Μετά από πολλά χρόνια, στο πέρασμα των οποίων εξοπλίζεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης, η Land Rover μετατρέπει το Range Rover και σε αμιγώς ηλεκτρικό. Οι πρώτες αποκαλυπτικές εικόνες του ηλεκτρικού Range Rover δημοσιεύτηκαν από την Land Rover, δείχνοντας πως και στην χωρίς ρύπους εκδοχή του, το πολυτελές SUV θα ακολουθήσει σχεδιαστικά τα χνάρια του μοντέλου με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Με νέο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης

Το Range Rover Electric πόζαρε στον φακό ενώ βρισκόταν σε δοκιμές υπό εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, την ίδια ώρα που δοκιμάζεται και σε σενάρια ακραίας ζέστης, στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Η εταιρεία χαρακτηρίζει το ηλεκτρικό μοντέλο ως το πιο ήσυχο και εκλεπτυσμένο Range Rover που δημιουργήθηκε ποτέ, ενώ διαθέτει ένα πρόσφατα αναπτυγμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης μέσω του οποίου μειώνεται ο χρόνος αντίδρασης σε κάθε τροχό από περίπου 100 χιλιοστά του δευτερολέπτου σε μόλις 1 χιλιοστό του δευτερολέπτου. Το τελευταίο σύστημα δοκιμάστηκε ενδελεχώς στις παγωμένες λίμνες της Σουηδίας, αναφέρει η μάρκα. Υπάρχει επίσης κάποιο λογισμικό για να ελαχιστοποιηθεί η παρέμβαση του ABS και να επιτευχθεί ομαλή οδήγηση ακόμη και σε ολισθηρές επιφάνειες.

Πάνω από τους 520 ίππους αναμένεται η ισχύς του

Η Land Rover λέει ότι το ηλεκτρικό Range Rover θα έχει ένα νέο εσωτερικά αναπτυγμένο πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Αν και δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες, περιμένουμε πάνω από 520 ίππους, ενώ δεν αποκλείεται να ξεπερνά και τους 600. ¶λλωστε η Land Rover υπόσχεται οι επιδόσεις του ηλεκτρικού Range Rover να είναι ανάλογες  με αυτές των μοντέλων που διαθέτουν τον V8 κινητήρα βενζίνης.

Στο Ην. Βασίλειο η κατασκευή του

Η πλατφόρμα στην οποία θα βασίζεται θα είναι η Modular Longitudinal Architecture (MLA), που χρησιμοποιείται από τις εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης και πρόκειται να διαθέτει αρχιτεκτονική 800 volt για δυνατότητα γρήγορης φόρτισης. Το επερχόμενο SUV θα είναι το δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο της JLR, μετά την Jaguar I-Pace που κυκλοφόρησε το 2018. Το Range Rover Electric θα κατασκευάζεται στο Solihull του Ηνωμένου Βασιλείου.

test center
SEAT