ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

H γερμανική μάρκα προχώρησε στη δημοσίευση της πρώτης επίσημης teaser εικόνας.

Πρώτο teaser της ηλεκτρικής Mercedes EQA

1.668 Επισκέψεις στο άρθρο (12/12/2019)

Την πρώτη επίσημη teaser εικόνα της EQA έδωσε στο φως της δημοσιότητας η Mercedes.


Πριν από τρία χρόνια στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, η Mercedes παρουσίασε το πρωτότυπο της EQA, ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό τρίθυρο hatchback. Ωστόσο η γερμανική μάρκα προχώρησε στη δημοσίευση της πρώτης επίσημης teaser εικόνας η οποία επιβεβαιώνει τις πληροφορίες μας πως το μοντέλο παραγωγής της EQA θα βασίζεται στη νέα γενιά της GLA.
 
Έτσι μιλάμε για ένα αμιγώς ηλεκτρικό πεντάθυρο crossover το οποίο θα προστεθεί στη γκάμα των χωρίς ρύπους μοντέλων της γερμανικής φίρμας. Όπως φαίνεται η EQA θα διατηρήσει τον ίδιο σχεδιασμό με τη GLA δεύτερης γενιάς, ωστόσο όντας ηλεκτρικό θα φέρει και κάποια διαφορετικά χαρακτηριστικά, όπως άλλωστε συνηθίζεται. Ήδη μία τέτοια διαφορά φαίνεται στους τροχούς που είναι σχεδιασμένοι με βάση την αύξηση της απόδοσης, ενώ μία κλειστή μάσκα στο ίδιο πνεύμα με την EQC αναμένεται και στη μικρότερη EQA.
 
Βασικό θεμέλιο για την κατασκευή της θα είναι η πλατφόρμα των μικρομεσαίων της Mercedes, η MFA-2 (Μodular Front Architecture), ενώ συτό που είναι οπωσδήποτε σίγουρο είναι ότι η EQA θα επωφεληθεί από όλα τα θετικά που χαρακτηρίζουν τις νέες A-Class και GLA: αυξημένη ευρυχωρία, ήσυχη κύλιση, αρχοντικά ρυθμισμένη ανάρτηση και φυσικά όλες τις τεχνολογίες και τα βοηθήματα για τον οδηγό.
 
Δύο βαθμίδες απόδοσης και αυτονομίας θα διαθέτει η μελλοντική EQA, η οποία όπως φαίνεται θα μπορεί εφοδιαστεί με έναν ή δύο ηλεκτρικούς κινητήρες. Η πρώτη θα έχει 204 ίππους που θα προέρχονται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ εγκατεστημένο στον μπροστά άξονα, ενώ θα στο πιο πάνω σκαλοπάτι οι κινητήρες θα είναι δύο, όπως και οι κινητήριοι άξονες, με την EQA να παρέχει έτσι τετρακίνηση και ισχύ 380 ίππων.
 
Τέλος αναφορικά με την αυτονομία οι πληροφορίες λένε ότι θα κυμαίνεται μεταξύ 400-500 χιλιομέτρων.  

Hyundai
Autotriti.gr