Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ψάχνουν συνεργάτες Hyundai & Κia

1.846 Επισκέψεις στο άρθρο (23/6/2020)

Η ηλεκτρική τεχνολογία εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και για αυτό οι Kορεάτες ψάχνουν start-up εταιρείες για να συνεργαστούν και να πετύχουν μαζί κάτι καινοτόμο.


Με την ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα να αυξάνεται συνεχώς, η Kia Motors Corporation, η Hyundai Motor Company και η LG Chem υποστηρίζουν από κοινού την «EV & Battery Challenge» (EVBC), έναν παγκόσμιο διαγωνισμό για τον εντοπισμό έως και 10 start-ups εταιρειών που ασχολούνται με την κατασκευή μπαταριών. Η New Energy Nexus θα διαχειριστεί τον διαγωνισμό.

Με την αυξημένη προσοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας στην ανάπτυξη πιο φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων, ειδικά των ηλεκτρικών, η ζήτηση για μπαταρίες υψηλής απόδοσης είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Η Hyundai Motor Group σχεδιάζει να αναπτύξει 44 φιλικά προς το περιβάλλον μοντέλα έως το έτος 2025, συμπεριλαμβανομένων 23 αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.

Οι εταιρείες που θα επιλεχθούν θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν μαζί με την Kia, την Hyundai και την LG Chem, αξιοποιώντας παράλληλα την εμπειρία, τους πόρους και τα εργαστήρια τους. Ο ανταγωνισμός προσφέρει στις νεοσύστατες επιχειρήσεις την ευκαιρία να παρουσιάσουν καινοτόμες τεχνολογίες τους και μοναδικά επιχειρηματικά μοντέλα.

Οι start-up επιχειρήσεις που διαθέτουν λειτουργικά πρωτότυπα και κατασκευάζουν τεχνολογίες πάνω στη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και άλλα μηχανικά μέρη ενθαρρύνονται ιδιαίτερα να συμμετάσχουν. Μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω του www.evbatterychallenge.com από 22 Ιουνίου έως 28 Αυγούστου.

Οι υποψήφιοι που θα περάσουν το πρώτο στάδιο διαλογής θα περάσουν από ψηφιακές συνεντεύξεις τον Οκτώβριο. Στη συνέχεια, οι φιναλίστ θα παρακολουθήσουν ένα διήμερο εργαστήριο τον Νοέμβριο στα γραφεία της Hyundai στην Silicon Valley, όπου στελέχη των εταιρειών θα επιβεβαιώσουν τις καινοτόμες τεχνολογίες των αιτούντων.
 

Autotriti.gr
Citroen