Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Ψεύτικο χειροκίνητο κιβώτιο για ηλεκτρικά σκέφτεται η Toyota
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ψεύτικο χειροκίνητο κιβώτιο για ηλεκτρικά σκέφτεται η Toyota

3.290 Επισκέψεις στο άρθρο (14/2/2022)

Πατέντα για ψεύτικο χειροκίνητο κιβώτιο σε ηλεκτρικά οχήματα κατοχύρωσε η Toyota, καθώς όπως όλα δείχνουν η ιαπωνική μάρκα θέλει να το διατηρήσει και μελλοντικά, ακόμα και αν αυτό δεν είναι απαραίτητο για την κίνηση των αυτοκινήτων!

Θέλει να διατηρήσει τα χειροκίνητα κιβώτια η Toyota

Το μέλλον των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Toyota θα είναι πολύ συναρπαστικό, καθώς εκτός από τις εξελίξεις στις επιδόσεις, την αυτονομία και την αποδοτικότητα, πιθανότατα να περιλαμβάνει κάτι από το παρελθόν. Συγκεκριμένα, με βάση μια πρόσφατη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας από την μάρκα, ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων με συμπλέκτη ενδέχεται να βρίσκεται στη λίστα των επιλογών του εξοπλισμού.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Θα υπάρχει αλλά δε θα είναι απαραίτητο

Σύμφωνα με την πατέντα που κατέθεσε η Toyota, παρουσιάζεται ένα παραδοσιακό χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων με συμπλέκτη και μοχλό αλλαγής ταχυτήτων. Ωστόσο στην περιγραφή της πατέντας οι μηχανικοί της Toyota το χαρακτηρίζουν «ψευτό – κιβώτιο» και εξηγούν ανάμεσα από άλλα πως το εν λόγω «ψευτό – κιβώτιο» ακόμα και όταν υπάρχει στα μελλοντικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα δε θα είναι απαραίτητο για την κίνησή τους, αφού η χρήση του θα είναι καθαρά εικονική. 

Τρεις τρόπους λειτουργίας

Οι πατέντες υποδεικνύουν ότι τα Toyota που θα είναι εξοπλισμένα με το συγκεκριμένο κιβώτιο θα προσφέρουν τρεις διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας. Ο ένας θα επιτρέπει στον οδηγό να χρησιμοποιεί τόσο τον συμπλέκτη όσο και τον επιλογέα ταχυτήτων, ενώ ο δεύτερος αίρει την ανάγκη χρήσης του συμπλέκτη, κάτι που η Toyota προτείνει ότι μπορεί να είναι χρήσιμο κατά το παρκάρισμα, την όπισθεν ή στην κίνηση. Ο τρίτος τρόπος λειτουργίας αναφέρει πως ούτε ο συμπλέκτης ούτε ο επιλογέας ταχυτήτων χρησιμοποιούνται από τον οδηγό. Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
ALL SEASON BRIDGESTONE NEXEN TOYO