Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

H τωρινή Jaguar XJ.

Ψήφο εμπιστοσύνης στα σεντάν δίνει η Jaguar

1.583 Επισκέψεις στο άρθρο (15/4/2020)

H αγορά έχει κατακλυστεί από SUV, ωστόσο η βρετανική φίρμα διαβεβαιώνει πως η κατηγορία των σεντάν παραμένει σημαντική.


H Jaguar είναι μία από τις μάρκες που, όταν είδε πως το κοινό άρχισε να κινείται προς τα SUV, αντέδρασε γρήγορα και προχώρησε στην κατασκευή crossover μοντέλων για να καλύψει την ζήτηση.

Παρά την προσοχή που δίνει πλέον στα Sport Utility Vehicles, η Jaguar δεν θα εγκαταλείψει μοντέλα που δεν αφορούν την κατηγορία αυτή. Χαρακτηριστικό είναι πως η μάρκα ήδη έχει προχωρήσει σε φρεσκάρισμα της F-Type και ότι η νέα γενιά της ΧJ βρίσκεται προ των πυλών.

Ο Joe Eberhardt, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Jaguar δήλωσε χαρακτηριστικά στο MotorTrend: « To μέλλον των σεντάν είναι πρόκληση για ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία.  Πολλοί ανταγωνιστές μας έχουν πει πως θα τα εγκαταλείψουν. Εμείς δεν έχουν καμία τέτοια πρόθεση. Το γεγονός ότι μόλις λανσάραμε την ανανεωμένη F-Type είναι απόδειξη ότι ακόμα πιστεύουμε σε αυτά τα αυτοκίνητα. Μπορεί οι πωλήσεις να μην είναι αυτές του παρελθόντος αλλά ακόμη πιστεύουμε πως αυτά τα μοντέλα είναι η καρδιά της εταιρείας».

Η φιλοσοφία και οι στόχοι πίσω από τα σεντάν ωστόσο θα αλλάξουν ακόμη και για την Jaguar αφού ο Eberhardt δηλώνει: «Θα προσφέρουμε πάντα σεντάν αλλά ίσως μοιάζουν λίγο διαφορετικά. Για παράδειγμα, η νέας γενιάς ΧJ θα είναι πλήρως ηλεκτρική».
 

Toyota
OPEL