Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Mπαταρία στο κλειδί «γιοκ»! Και τώρα πώς θα ανοίξει το αμάξι;

16.941 Επισκέψεις στο άρθρο (5/4/2024)
Mπαταρία στο κλειδί «γιοκ»! Και τώρα πώς θα ανοίξει το αμάξι;
3 Φωτογραφίες »

- Αν έχεις μοντέλο με keyless entry και μείνεις από μπαταρία στο κλειδί υπάρχει τρόπος να μπεις στο αμάξι
- Συχνά τα μοντέλα που παίρνουν μπροστά χωρίς κλειδί δεν έχουν ούτε κλειδαριά στο χερούλι
- Υπάρχει κρυφό κλειδί στο τηλεκοντρόλ
- Θα βρεις και κρυφή κλειδαριά στο χερούλι της πόρτας
- Ο τρόπος για να ξεκινήσεις τον κινητήρα αν δεν «εντοπίζει» το κλειδί

Συχνά τα μοντέλα που παίρνουν μπροστά χωρίς κλειδί δεν έχουν ούτε κλειδαριά στο χερούλι

Σε όλους μας έχει τύχει να ξεμείνουμε από μπαταρία στο κλειδί. Οι πιο προνοητικοί βέβαια έχουν δει ότι το τηλεκοντρόλ του κλειδιού πιάνει λιγότερο ή από μικρότερη απόσταση και αλλάζουν προληπτικά την μπαταρία πριν μείνουν.

Στα καινούργια «keyless» αυτοκίνητα ωστόσο έχουμε δει πως το κλειδί, δεν έχει συνήθως κανονικό κλειδί, αλλά είναι μόνο ένα τηλεκοντρόλ. Αντίστοιχα και στις πόρτες των περισσότερων σύγχρονων αυτοκινήτων, αν κοιτάξεις στο χερούλι, δεν θα βρεις κλειδαριά. Οπότε λογικό να έχεις την απορία: «Και πώς ανοίγει αν μείνω από μπαταρία»;

Υπάρχει κρυφό κλειδί στο τηλεκοντρόλ

Αρχικά πρέπει να βρούμε το πραγματικό κλειδί, το γνωστό μεταλλικό. Αυτό συνήθως βρίσκεται κρυμμένο μέσα στο τηλεκοντρόλ του κλειδιού. Είτε πατώντας ένα μικρό μπουτόν, ή μια μικρή σχισμή, ή βγάζοντας συρταρωτά το πλαστικό κάλυμμα του τηλεκοντρόλ, θα βρούμε μέσα κρυμμένο το μεταλλικό κλειδί με την «μοναδική» για την κλειδαριά του αυτοκινήτου μας χάραξη. Καλό είναι πριν φτάσεις στο σημείο να «μείνεις» από μπαταρία, να ξέρεις πώς να ανοίξεις το κοντρόλ για να βγάλεις το κρυφό κλειδί. Συχνά μάλιστα, με τον ίδιο τρόπο ανοίγεις το κοντρόλ για να του αλλάξεις μπαταρία.
 


Συνήθως μέσα στο κοντρόλ του «κλειδιού», βρίσκεται κρυμμένο το πραγματικό μεταλλικό κλειδί.
3 Φωτογραφίες »

Συνήθως μέσα στο κοντρόλ του «κλειδιού», βρίσκεται κρυμμένο το πραγματικό μεταλλικό κλειδί.

Θα βρεις και κρυφή κλειδαριά στο χερούλι της πόρτας

Και με την κλειδαριά τι συμβαίνει; Πώς βρίσκω τον αφαλό της στο χερούλι της πόρτας; Σε αυτή την περίπτωση δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια. Το συχνότερο είναι ο αφαλός να κρύβεται από ένα πλαστικό κάλυμμα. Για να το αφαιρέσεις πρέπει να βρεις στο κάτω μέρος του χερουλιού μια σχισμή, όπου συνήθως τοποθετώντας το μεταλλικό κλειδί, το αφαιρείς με ελάχιστη προσπάθεια. Σε άλλες περιπτώσεις ίσως χρειαστεί κάποιο μεταλλικό σύρμα, όπως πχ. ένας συνδετήρας.


Σε κάποια αυτοκίνητα ωστόσο, κυρίως πολύ καινούργια, ο αφαλός της κλειδαριάς της πόρτας βρίσκεται κρυμμένος μέσα στο ίδιο το χερούλι. Για να έχεις πρόσβαση σε αυτόν, πρέπει να τραβήξεις το χερούλι, σαν να προσπαθείς να ανοίξεις την πόρτα, και να τοποθετήσεις μέσα το μεταλλικό κλειδί.

Ο τρόπος για να ξεκινήσεις τον κινητήρα αν δεν «εντοπίζει» το κλειδί

Αφού μπεις στο αυτοκίνητο επόμενη πρόκληση είναι να το βάλεις μπροστά. Πιθανότατα χωρίς μπαταρία στο κλειδί, δεν θα το εντοπίζει το αυτοκίνητο και θα σου βγάζει μήνυμα ότι «δεν υπάρχει κλειδί». Τότε πρέπει να κάνεις μια πολύ απλή κίνηση, να ακουμπήσεις το κλειδί πάνω στην κολώνα του τιμονιού, ή στο ίδιο το κουμπί «Start Engine» και να το πατήσεις. Με αυτόν τον τρόπο το αυτοκίνητο θα αναγνωρίσει το κλειδί και θα μπορέσεις να ξεκινήσεις τον κινητήρα κανονικά, αποφεύγοντας οποιαδήποτε περαιτέρω ταλαιπωρία. 

Autotriti.gr
Hyundai