Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Rally Ιταλίας: Νίκη-σοκ για τον Tanak, τα βάζει με την τύχη του ο Ogier

 Σχολιάστε 
3.440 Επισκέψεις στο άρθρο (2/6/2024)
Rally Ιταλίας: Νίκη-σοκ για τον Tanak, τα βάζει με την τύχη του ο Ogier
2 Φωτογραφίες »

- Ο Ogier έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια του για 0,2 δλ.
- Πρώτη νίκη για τον Tanak από την Χιλή πέρυσι
- Τρίτος ο Dani Sordo, πολλές οι εγκαταλείψεις

Ο Ogier έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια του για 0,2 δλ.

Ο Ott Tanak πήρε μια νίκη από το πουθενά στο Rally Ιταλίας που πραγματοποιήθηκε στην Σαρδηνία, όταν ο Sebastien Ogier που προηγούταν με διαφορά ασφαλείας, έχασε πολύ χρόνο στο Wolf Power Stage λόγω μιας αστοχίας του ελαστικού του και έχασε μια σίγουρη νίκη για 0,2 δευτερόλεπτα, η οποία θα ήταν μάλιστα η τρίτη συνεχόμενη επιτυχία του. Η διαφορά μάλιστα των 0,2 δλ. είναι η μικρότερη που έχει επιτευχθεί ποτέ μαζί με το Rally Ιορδανίας το 2011, όταν ο Ogier αυτή την φορά πήρε μια αναπάντεχη νίκη απέναντι στο σημερινό αφεντικό του, τον Jari-Matti Latvala.

Πρώτη νίκη για τον Tanak από την Χιλή πέρυσι

Ο Εσθονός με το Hyundai i20 N που πανηγύρισε την παρθενική του επιτυχία στη σεζόν ήταν 6,2 δλ πίσω από τον Ogier πριν το Wolf Stage και φαινόταν σχετικά ικανοποιημένος με τον αγώνα του. Η ατυχία του Ogier όμως τον ανέβασε στο πρώτο σκαλί του βάθρου και ο Tanak δεν παρέλειψε να το πανηγυρίσει δεόντως. H προηγούμενη νίκη του Εσθονού ήταν στη Χιλή πέρυσι. 

Τρίτος ο Dani Sordo, πολλές οι εγκαταλείψεις

Ο Dani Sordo έκανε δύο αυτοκίνητα της Hyundai στο βάθρο, βοηθώντας την κορεατική μάρκα να παραμείνει στην κορυφή του πρωταθλήματος Κατασκευαστών με οκτώ βαθμούς διαφορά από την Toyota. Ο 41χρονος ήταν αρχικά εκτός κλίματος, αλλά ανέβασε την απόδοσή του όσο περνούσαν οι ημέρες, εκμεταλλευόμενος και τα προβλήματα των άλλων οδηγών, όπως του Neuville στην ε.δ. 8, ο οποίος πάντως διατηρεί το προβάδισμα στο πρωτάθλημα των οδηγών χάρη στους 12 βαθμούς που πήρε από τη Super Sunday.

O Evans τερμάτισε 4ος μειώνοντας την διαφορά από τον Neuvile στους 16 βαθμούς από τους 24, ο Munster με Puma τερμάτισε ψηλά στην 5η θέση χάρη στην συνέπειά του.  Ήταν τέτοιες οι ατυχίες που τα αυτοκίνητα του WRC2 γέμισαν τις υπόλοιπες 10 πρώτες θέσεις, με τον Sami Pajari να κατακτά τη νίκη στο WRC2 και την έκτη θέση στη γενική κατάταξη. Πίσω του βρέθηκαν οι Yohan Rossel, Jan Solans, Martin Prokop και Kajetan Kajetanowicz.

Ο επόμενος αγώνας

Ακολουθεί το 80ο Ράλλυ Πολωνίας που επιστρέψει στο καλεντάρι για πρώτη φορά από το 2017 και θα διεξαχθεί από τις 27 έως τις 30 Ιουνίου.

Συνέχεια του άρθρου >>>
FORD
LEASING COURIER VS CITAN