Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Renault: Νέα γραμμή παραγωγής για το ηλεκτρικό μοτέρ των 218 ίππων
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Renault: Νέα γραμμή παραγωγής για το ηλεκτρικό μοτέρ των 218 ίππων

2.499 Επισκέψεις στο άρθρο (13/7/2022)

Καινούργιο ηλεκτροκινητήρα 218 ίππων φέρνει μέσω μίας νέας γραμμής παραγωγής η Renault, συνεχίζοντας να βαδίζει το δρόμο του πλήρη εξηλεκτρισμού της!

Βαδίζει προς τον εξηλεκτρισμό της η Renault

Μία νέα γραμμή παραγωγής η οποία θα αναλάβει την κατασκευή ενός επίσης νέου ηλεκτρικού κινητήρα, εγκαινίασε η Renault στο εργοστάσιό της που βρίσκεται στην πόλη Cleon της Γαλλίας. Η εν λόγω κίνηση αποτελεί μία ακόμα επένδυση της γαλλικής φίρμας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, με το συνολικό ποσό που έχει δαπανήσει από το 2018 και έπειτα να έχει ξεπεράσει τα 620 εκατομμύρια ευρώ!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Νέο ηλεκτρικό μοτέρ με 218 ίππους

Ο νέος ηλεκτροκινητήρας που εξελίχθηκε στο πλαίσιο της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, έχει ισχύ 160 kW (218 ίπποι) και θα εξοπλίζει τα 100% ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Renault, συμπεριλαμβανομένου του νέου Megane E-Tech Electric, που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο στο Douai, μέσα στον κόμβο του ElectriCity. Αυτός ο κινητήρας νέας γενιάς έχει μοτέρ ρότορα περιέλιξης, μια τεχνολογία που χρησιμοποιεί το Renault Group εδώ και δέκα χρόνια και η οποία προσφέρει καλύτερη απόδοση από τον κινητήρα μόνιμου μαγνήτη. Επιπλέον, η απουσία σπάνιων γαιών στην κατασκευή του εξασφαλίζει την εφοδιαστική επάρκεια, περιορίζοντας ταυτόχρονα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, αλλά και το κόστος παραγωγής. Πιο συμπαγής και ελαφρύτερος από τον κινητήρα του Zoe, έχει μεγαλύτερη ισχύ και περισσότερη ροπή, ενώ η μάρκα αναφέρει πως προσφέρει άμεση και γραμμική επιτάχυνση.

Δυνατότητα για έως και 240.000 κινητήρες ετησίως

Σε ότι αφορά τη νέα γραμμή συναρμολόγησης του κινητήρα «ePT-160kW», δημιουργήθηκε μετά την ανακαίνιση περίπου 8.000 τετραγωνικών μέτρων. Η παραγωγική μονάδα αποτελείται από 4 γραμμές συναρμολόγησης, με παραγωγική ικανότητα 120.000 κινητήρων ετησίως, ενώ χάρη στον ευέλικτο σχεδιασμό της θα έχει τη δυνατότητα να παράγει έως και 240.000 κινητήρες ετησίως. 

Συνέχεια του άρθρου >>>
FORD
LEASING COURIER VS CITAN