Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Renault: Θα προσφέρει μοτέρ βενζίνης/diesel τουλάχιστον μέχρι το 2040

3.673 Επισκέψεις στο άρθρο (4/3/2024)
Renault: Θα προσφέρει μοτέρ βενζίνης/diesel τουλάχιστον μέχρι το 2040
2 Φωτογραφίες »

- Η εταιρεία θα αναπτύξει δύο διαφορετικές γκάμες για να είναι ευέλικτη
- Renault: «Υβριδικά και βενζίνη/diesel θα έχουν μεγάλο μερίδιο αγοράς το 2040»
- Το ηλεκτρικό Renault 5 θα πωλείται παράλληλα με το Clio στην ίδια κατηγορία
- Και η Mercedes δήλωσε πιστή στα θερμικά μοτέρ για το μέλλον

Η εταιρεία θα αναπτύξει δύο διαφορετικές γκάμες για να είναι ευέλικτη

Η Renault θα συνεχίσει να προσφέρει στην αγορά μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης την επόμενη δεκαετία και θα αναπτύξει παράλληλα μια ξεχωριστή γκάμα από ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η νέα στρατηγική αποκαλύφθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της μάρκας Fabrice Cambolive και έχει σκοπό να κάνει την εταιρεία πιο ευέλικτη στο να αντιδράει στις διαφορετικές τάσεις της αγοράς.

Renault: «Υβριδικά και βενζίνη/diesel θα έχουν μεγάλο μερίδιο αγοράς το 2040»

Σε αντίθεση με άλλες φίρμες, η Renault ήταν σχετικά προσεκτική στις δηλώσεις της γύρω από την επικράτηση των ηλεκτρικών. Το 2022, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Luca de Meo προέβλεψε ότι η ευρωπαϊκή γκάμα της Renault θα αποτελείται αποκλειστικά από ηλεκτρικά μέχρι το τέλος της δεκαετίας, αλλά πρόσθεσε μια προϋπόθεση, ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της αγοράς. Σε ευρύτερη κλίμακα, η εταιρεία δήλωσε ότι δεν περιμένει στο μέλλον έναν κόσμο, όπου τα οχήματα βενζίνης/diesel και τα υβριδικά οχήματα θα αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 40% της αγοράς το 2040.

Το ηλεκτρικό Renault 5 θα πωλείται παράλληλα με το Clio στην ίδια κατηγορία

Τώρα, φαίνεται ότι η Renault είναι λιγότερο αισιόδοξη όσον αφορά τα ηλεκτρικά. Μιλώντας στο Automotive News Europe στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, ο Cambolive δήλωσε ότι η μάρκα θα προσφέρει αντ' αυτού ένα ηλεκτρικό και ένα μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης και υβριδική τεχνολογία σε κάθε κατηγορία. Αυτό σημαίνει πως το νέο Renault 5 θα πωλείται παράλληλα με το Clio που θα συνδυάζεται με κινητήρα εσωτερικής καύσης και θα συμμετέχουν και τα δύο στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων πόλης.

Και η Mercedes δήλωσε πιστή στα θερμικά μοτέρ για το μέλλον

Η Renault δεν είναι η μόνη εταιρεία αλλάζει τον τρόπο που σκέφτεται το μέλλον. Την περασμένη εβδομάδα, η Mercedes υπαναχώρησε από μια πρόβλεψη ότι τα ηλεκτρικά θα αντιπροσωπεύουν το 100% των πωλήσεων μέχρι το 2030 και αποφάσισε να στηρίζει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και την επόμενη δεκαετία.

Autotriti.gr
OPEL