ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Rossa LM GT Concept: Το νέο supercar που έρχεται από τη Ρωσία!
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Rossa LM GT Concept: Το νέο supercar που έρχεται από τη Ρωσία!

3.133 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2023)

- Supercar για δρόμο αλλά και με αγωνιστικά παράγωγα.
- Τέρμα αεροδυναμικό αμάξωμα.
- Με V10 5,2 λίτρων κινητήρα.
- Περιορισμένος αριθμός παραγωγής.

Supercar για δρόμο αλλά και με αγωνιστικά παράγωγα

Το Rossa LM GT Concept μας προϊδεάζει για ένα επερχόμενο supercar, το οποίο θα αποκτήσει και αγωνιστικά παράγωγα για τις κατηγορίες GT2 και GT3. To 2024 θα κάνει την εμφάνισή της η αγωνιστική εκδοχή, ενώ μετά το 2026 θα ακολουθήσει το supercar, που θα μπορεί να κινηθεί στους δρόμους. Υπεύθυνη για τη σχεδίαση και την παραγωγή των  μοντέλων είναι η εταιρεία Rossa, με καταγωγή από τη Ρωσία!

Τέρμα αεροδυναμικό αμάξωμα

Όπως μπορούμε να δούμε εξωτερικά το Rossa LM GT Concept ξεχωρίζει από τα αεροδυναμικά εξαρτήματα και κυρίως το τεράστιο πτερύγιο αλλά και η ακόμα μεγαλύτερη αεροτομή στο πίσω μέρος. Αναμένεται ότι η τελική αγωνιστική έκδοση θα είναι μεγαλύτερη ως προς το μήκος, το πλάτος και το ύψος σε σύγκριση με το πρωτότυπο, με διάφορες σχεδιαστικές βελτιώσεις να πραγματοποιούνται προκειμένου το αυτοκίνητο να είναι εντός των κανονισμών. Το ίδιο ισχύει και για τη διθέσια καμπίνα, η οποία διαθέτει αγωνιστικό τιμόνι με ενσωματωμένη οθόνη, κεντρική οθόνη αφής, μπουτόν εμπνευσμένα από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, δερμάτινη ταπετσαρία αλλά και σημεία από ανθρακονήματα.

Με V10 5,2 λίτρων κινητήρα

Η Rossa αναφέρει πως το LM GT Concept αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου εντός της εταιρείας. Διαθέτει μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα και εξοπλίζεται με ατμοσφαιρικό κινητήρα V10 5,2 λίτρων. Τα στοιχεία απόδοσης δεν έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής.  

Περιορισμένος αριθμός παραγωγής

Σε κάθε περίπτωση, το αγωνιστικό αυτοκίνητο GT2, που αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το 2024, αναμένεται να έχει αρχική τιμή περίπου 500.000 ευρώ, ενώ το supercar θα κοστίζει περισσότερο και θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό μονάδων.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
OPEL